Asunnot
2 minuutteja luettu

240 asuntoa Kalasataman neljänteen tornitaloon 

14/12/2022, 09:51
240 asuntoa Kalasataman neljänteen tornitaloon 
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

SRV:n Helsingin Kalasatamaan rakentamaan kahdeksan tornitalon kokonaisuuteen kuuluva Asunto Oy Helsingin Visio kurottaa näyttävästi 98 metrin korkeuteen meren pinnasta. Sen 24 kerrokseen tulee 240 vuokra-asuntoa sekä tilat päiväkodille REDI kauppakeskuksen katon päällä sijaitsevan piha-alueen tasolle. Tornitalon 22. kerrokseen tulee asukkaiden käyttöön yhteiskäyttötilat, joista löytyy mm. sauna ja maisematerassi.. Rakennuksen energiatehokkuuteen on panostettu laadukkaalla poistoilman lämmöntalteenotolla, sekä jäteveden lämmön talteenotolla. Toimenpiteillä rakennus on saatu A-energialuokkaan ja se on luokiteltu Breeam Very Good -tasoon.

”Kalasataman neljäs tornitalo, Visio, on erinomainen esimerkki SRV:n asuntotuotannosta, jossa asunnot löytyvät hyvien liikenneyhteyksien varrelta läheltä palveluita. Tornitalot tarjoavat ensimmäisenä Suomessa mahdollisuuden elämiseen pilvenpiirtäjässä. Korkea rakentaminen on myös kestävää kaupunkikehitystä, kun tontit hyödynnetään tehokkaasti tiiviissä kaupunkiympäristössä ylöspäin rakentaen ja hyvien julkisten liikenneyhteyksien lähelle”, kertoo SRV:n pääkaupunkiseudun asuntoliiketoiminnasta vastaava johtaja Jorma Seppä.

Omakehitteinen hanke

Tornitalo Visio sijaitsee REDIn lounaiskulmassa, josta on näköala etelään ja länteen Helsingin keskustaan. Vuokrattavaa pinta-alaa on yhteensä noin 10 000 m2, päiväkotitilat mukaan lukien. Rakentaminen käynnistyi tammikuussa 2022 ja tornitalon on määrä valmistua vuoden 2024 tammikuussa.

SRV ja PATRIZIA, johtava kansainvälinen kiinteistönvarainhoitaja, allekirjoittivat sopimuksen vuokra-asuntoja ja päiväkotitilat sisältävän asuintornin toteuttamisesta Helsingin Kalasatamaan loppuvuodesta 2021.

Kalasatamaan rakennettavat kahdeksan tornia ovat SRV:n historian suurin rakennushanke. Tornitaloista ensimmäisenä valmistui vuonna 2019 Majakka, ja vuonna 2021 Loisto. Syksyllä 2022 valmistui Lumo One, josta löytyy Kojamon vuokrattavia Lumo-koteja. Rakenteilla oleva Visio on SRV:n omakehitteinen hanke. Omakehitteiset asuntokohteet ovat SRV:n kehittämiä hankkeita, jotka SRV myy sijoittajalle pääosin ennen rakentamisen aloittamista.

#patrizia #srv rakennus oy
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0