Energia
1 min luettu

38 voimalaa nousee Siikajoen tuulipuistoon

6/12/2022, 09:30
38 voimalaa nousee Siikajoen tuulipuistoon
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Suomen Hyötytuuli Oy on tehnyt investointipäätöksen tähän asti suurimman tuulipuistonsa rakentamisesta Pohjois-Pohjanmaalle Siikajoen kunnan alueelle. Tuulipuistoon nousee yhteensä 38 tuulivoimalaa, jotka ovat kukin teholtaan 6,4 megawattia. Puiston kokonaisteho on 243 megawattia ja vuosituotanto yli 700 gigawattituntia. Investoinnin kokonaisarvo on noin 330 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on rakenteilla myös kaksi muuta investointiprojektia. Kun yhtiön nykyiset investointiprojektit valmistuvat vuoden 2025 loppuun mennessä, sen kokonaistuotantokapasiteetti on 650 megawattia ja vuosituotanto yli 1900 gigawattituntia.

”Investointi nostaa yhtiön tuotantoa merkittävästi ja on omalta osaltaan ratkaisemassa Suomen ilmastotavoitteita. Toivottavasti tämä ja muut energiainvestoinnit helpottavat Suomen energiaomavaraisuutta ja huoltovarmuutta tulevina talvina”, toteaa Suomen Hyötytuulen toimitusjohtaja Toni Sulameri.

Suomen Hyötytuuli on tehnyt sopimuksen 38 Vestaksen turbiinin (tyypiltään V162-6.2 MW) toimittamisesta. Voimaloista 34 liitetään Elenian ja neljä voimalaa Fingridin sähköverkkoon. Rakentamisvaihe alkaa loppuvuodesta 2022 ja Siikajoen tuulipuisto otetaan käyttöön vuoden 2025 aikana.

Suomen Hyötytuulen tuulivoimatuotanto vahvistaa Suomen riippumattomuutta fossiilisista tuontipolttoaineista sekä lujittaa maamme energiatuotannon omavaraisuutta.

Suomen Hyötytuuli Oy on Turku Energian osakkuusyhtiö.

#suomen hyötytuuli oy #turkuenergia
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0