Rakentaminen Arkkitehtuuri
2 minuutteja luettu

A-Insinöörit-konserni kasvaa taas yrityskaupoilla

16/12/2021, 11:32
A-Insinöörit-konserni kasvaa taas yrityskaupoilla
Jyrki Keinanen AINS Group ja Matti Anttila AW2. Kuva: A-Insinöörit
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

– Yhdistämme korkeatasoisen arkkitehtuurisuunnittelun, teknisen suunnittelun, hankkeiden johtamisen sekä elinkaari- ja kustannusohjauksen parhaan mahdollisen rakennetun ympäristön saavuttamiseksi. Haluamme luoda Suomeen uudenlaista, kestävää ja kokonaisvaltaista suunnittelu- ja johtamiskulttuuria, jossa suunnitteluryhmällä on kokonaisvaltaisempi ote tilaajan tavoitteiden toteuttamisessa, AINS Groupin toimitusjohtaja Jyrki Keinänen sanoo.

– Arkkitehtien pitäisi olla vähän enemmän insinöörejä ja insinöörien vähän enemmän arkkitehteja. Tämä vanha näkemys on erinomaisen totta, sillä vain suunnittelualojen keskinäinen ymmärrys ja hankeosapuolten yhteistoiminta takaavat korkean laadun ja onnistumiset. Voimme yhdessä tarjota kestävämpiä suunnitteluratkaisuja ja viedä suomalaista osaamista maailmalle, AW2-arkkitehtien perustaja ja hallituksen puheenjohtaja, arkkitehti Matti Anttila sanoo.

AW2-arkkitehteihin kuuluu julkisten palvelurakennusten arkkitehtisuunnittelijana ansioitunut AW2 Architects Oy sekä kansainvälisiin vientiprojekteihin keskittyvä Integrated Healthcare Design Oy. AW2-arkkitehdit tarjoaa arkkitehtisuunnittelua myös Virossa. Henkilöstöä Helsingin ja Tallinnan toimistoissa on kaikkiaan yli 60.

AW2:n toiminta jatkuu nykyisen henkilökunnan ja avainhenkilöiden voimin AW2-arkkitehtien nimellä osana AINS Groupin asiantuntijaverkostoa. Toimialajohtajana aloittaa Matti Anttila.

AW2-arkkitehtien ja A-Insinöörien yhteisiä projekteja ovat mm. Helsingin Meilahteen valmistuva HUS Siltasairaala, hankesuunnitteluvaiheessa oleva Laakson yhteissairaala sekä suunnitteilla oleva Royal Center -tapahtumakeskus Jätkäsaareen Helsinkiin.

Yhdistyminen seuraa marraskuussa solmittua yrityskauppaa, jossa teollisuus- ja talotekniikkaosaaja AX-Suunnittelu liittyi osaksi A-Insinöörejä. Yhdistymisten myötä AINS Group eli A-Insinöörit-konserni kasvaa yli 1 000 asiantuntijan yhteisöksi, jossa on viisi toimialaa: arkkitehtisuunnittelu, rakennuttaminen, rakennesuunnittelu, yhdyskunta- ja ympäristösuunnittelu sekä teollisuus- ja talotekniikkasuunnittelu.

#a-insinöörit #ains group #aw2-arkkitehdit #talous #yrityskaupat
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0