Kiinteistöt Kiinteistökaupat
1 min luettu

Aleksanterin teatteri myyty -- kohde pysyy kulttuurikäytössä jatkossakin

2/09/2022, 06:58
Aleksanterin teatteri myyty --  kohde pysyy kulttuurikäytössä jatkossakin
Kuva: Tuomas Uusheimo
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

“Aleksanterin teatterin myynti on ollut haastava ja monivaiheinen prosessi. Kävimme myynnin aikana lukuisia neuvotteluita useamman eri ostajatahon kanssa ja nyt olemme saaneet tulevan uuden omistajan kanssa kauppaneuvottelut päätökseen. Aleksanterin teatteri saa tulevaisuuteen katsovan ja toimintaa kehittävän omistajan, joka arvostaa rakennuksen historiaa ja arkkitehtuuria,” sanoo kohteen myynnistä vastannut Senaatin myyntipäällikkö Jenna Kiukkonen.
”Innostuimme Aleksanterin teatterin historiasta sekä kiinteistön tulevaisuuden mahdollisuuksista. Rakennus on Helsingissä aivan keskeisellä paikalla ja arkkitehtuurisesti upea. Aleksanterin teatteri on ollut monipuolisesti Helsingin kulttuurin keskiössä ja pyrimme kunnioittamaan tätä kehittäessämme kiinteistöä tästä eteenpäin. Tulevaisuuden suunnitelmissamme on kehittää teatteri- ja muun kulttuurikäytön rinnalle esimerkiksi museo- ja hotellitoimintaa,” kertoo Arto Martonen BOA Groupin hallituksen jäsen.
Aleksanterin teatteri on historiansa aikana ollut tärkeä osa Helsingin ja koko maan teatteri-, ooppera- ja balettikulttuuria. Aleksanterin teatterissa on nautittu taide-elämyksistä jo 140 vuotta ja rakennus tulee olemaan jatkossakin monipuolinen kulttuurin kehto. Kohteen rakennushistoriallisten arvojen säilyminen on varmistettu suojelulla, ja kiinteistön käyttöä kulttuuritoimintaan ohjaa voimassa oleva asemakaava.
Teatterirakennus on nykyisin laajassa kulttuurikäytössä: siellä järjestetään mm. teatteri-, tanssi-, musiikki- ja sirkusesityksiä ja tiloissa on myös paljon harjoitustoimintaa. Kansallisooppera toimi rakennuksessa 1953–1993. Tulevaisuudessa teatterin toiminnan ja rakennuksen kehittämisestä vastaa uusi omistaja.

#bme10 property oy #boa group #ssenaatti-kiintteistöt
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0