Infrastruktuuri
1 min luettu

Ammattikorkeakoulun uusi projekti valmistaa rakennusalaa vähähiilisyyden säädöksiin

3/09/2021, 08:18
Ammattikorkeakoulun uusi projekti valmistaa rakennusalaa vähähiilisyyden säädöksiin
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Karelia tekee projektin yhteistyössä Talonrakennusteollisuus ry Itä-Suomen kanssa.

– Talonrakennusalan yritysten toimialayhdistyksenä haluamme auttaa jäsenyrityksiämme pienentämään rakennetun ympäristön hiilijalanjälkeä tarjoamalla paikkansapitävää tietoja ja konkreettisia työkaluja yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi, Talonrakennusteollisuus ry Itä-Suomen aluepäällikkö Kimmo Anttonen sanoo.

Projektin taustalla ovat rakennusteollisuudelle suunnitellut uudet vaatimukset. Ympäristöministeriö on parhaillaan laatimassa arviointimenetelmää ja kansallisia raja-arvoja rakennusten elinkaaren hiilijalanjäljelle, ja niihin liittyvän asetuksen rakennuksen ilmastoselvityksestä on määrä tulla voimaan vuoteen 2025 mennessä. Rakennusten elinkaaren hiilijalanjäljellä viitataan rakennuksen koko elinkaarensa aikana aiheuttamiin kasvihuonekaasupäästöihin.

Rakennusteollisuuden ja rakennustuoteteollisuuden näkökulmasta keskeisimmät keinot rakentamisen päästöjen pienentämiseksi liittyvät projektissa eri materiaalien ja tuotteiden kehittämiseen vähäpäästöisemmiksi, materiaaleista syntyvän hukan vähentämiseen sekä työmaatoimintojen ja niiden logistiikan kehittämiseen energian säästön suhteen.

RAVI-projekti jatkuu aina vuoden 2023 elokuuhun.

#ammattikorkeakoulu #hiilidioksidipäästöt #hiilijalanjälki #karelia #rakentamisen vihreä siirtymä #ravi
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0