Energia
1 min luettu

Etenkin vesi- ja jätehuollon ansiot nousivat vahvasti toisella kvartaalilla - katso toimialakohtaiset luvut

27/08/2021, 11:46
Etenkin vesi- ja jätehuollon ansiot nousivat vahvasti toisella kvartaalilla - katso toimialakohtaiset luvut
Kuvituskuva: Kevin Schneider, Pixabay
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan rakennusalan kokoaikaisten palkansaajien säännöllisen työajan nimellisansiot nousivat huhti-kesäkuussa 2,6 prosenttia ja vastaavasti vesi- ja jätehuoltoalalla 2,7 prosenttia. Molempien toimialojen ansiotaso kasvoi näin ollen enemmän kuin katsottaessa kaikkia toimialoja kokonaisuutena, jolloin vastaava luku oli 2,4 prosenttia.

Kiinteistöalalla kasvu oli keskivertoa vähäisempää, vain noin 1,1 prosenttia. Myös kuljetus- ja varastointialalla jäätiin 1,7 prosenttiin.

Alla olemme listanneet toimialakohtaiset prosentuaaliset muutokset, jotka kuvaavat kokoaikaisten palkansaajien säännöllisen työajan nimellisansioiden nousua huhti-kesäkuussa 2021 verrattuna vuoden 2020 vastaavaan ajankohtaan. Luvut perustuvat Tilastokeskuksen ennakkotietojen.

1,1 % Kiinteistöalan toiminta

1,7 % Kuljetus ja varastointi

2,6 % Rakentaminen

2,7 % Vesi- ja jätehuolto

2,3 % Sähkö-, kaasu- ja lämpöhuolto

2,5 % Teollisuus

Kuluttajahintojen nousu hidasti reaaliansioiden kasvua

Vaikka palkansaajien nimellisansiot nousivat vuoden toisella kvartaalilla 2,4 % viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna, reaaliansiota katsottaessa nousu oli vain 0,4 prosenttia. Tilastokeskuksen mukaan tähän vaikutti samaan aikaan tapahtunut kiihtynyt kuluttajahintojen nousu.

#ansiot #ansiotaso #tilastokeskus
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0