Kiinteistöt Hallinnointi
2 minuutteja luettu

Antiloopin vuokrausliiketoiminta hyvässä myötätuulessa

15/05/2023, 03:05
Antiloopin vuokrausliiketoiminta hyvässä myötätuulessa
Antilooppi solmi vilkkaasti vuokrasopimuksia muun muassa Ruoholahdessa. Kuvassa funkkistyylinen Tallbergintalo.
Jari Kostiainen Jari Kostiainen
Like 0

Antiloopin vuokrausliiketoiminta jatkoi kasvuaan vuonna 2022.

Vuokrauskysyntä osoittaa, että korkealaatuisille toimitiloille riittää tarvetta.

Onnistuneeseen vuoteen siivittivät vahva strategia ja kyky vastata asiakkaiden kasvaviin odotuksiin oman tiimin voimin.

Vuosi 2022 oli Antiloopille menestyksekäs haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta. Epävakaa maailmantilanne ei horjuttanut yhtiön tuloksellista vuokrausliiketoimintaa, jossa Antilooppi onnistui vuokraamaan asiakkailleen yhteensä n. 86 000 m2 edestä toimitilaa.

”Viime vuosi oli vuokraustoimintamme osalta erinomainen ja pystyimme löytämään yhdessä asiakkaidemme kanssa hienoja ratkaisuja muuttuneisiin työympäristötarpeisiin”, kertoo Antiloopin Head of Asset Management Esa Mattila.

Menestyksekkään vuoden ajurina on erityisesti Antiloopin strategia, joka ohjaa yhtiötä hallinnoimaan ja kehittämään kiinteistöjään pitkäjänteisesti ja vastuullisesti.

Antilooppi ei vuokraa vain toimitiloja, vaan luo joustavia, toimivia ja innovatiivisia tilaratkaisuja asiakkaiden tarpeiden ja toiminnan pohjalta.

Onnistunutta vuotta selittää myös Antiloopin monipuolinen sisäinen osaaminen. Työelämän muutos on tuonut mukanaan uudenlaisia tilankäytöllisiä kysymyksiä, joita yhtiö ratkoo ketterän oman tiiminsä voimin.

”Asiakastarpeet ovat monipuolistuneet työelämän muutoksen myötä. Yritykset kaipaavat nyt joustavia tilaratkaisuja, jotka tukevat niiden liiketoimintatavoitteita ja muuttuvia tarpeita. Meillä on vahva kyky ratkoa näitä kysymyksiä yhdessä asiakkaidemme kanssa ja löytää juuri heidän tilanteeseensa sopivimmat ratkaisut nopeasti”, Mattila toteaa.

Vuokraustoiminnan positiivisen kehityksen lisäksi myös asiakastyytyväisyys jatkoi kasvuaan: Antiloopin vuosittain teettämän KTI-kyselyn asiakastyytyväisyyttä mittaava NPS-luku nousi viime vuonna peräti 14 yksikköä.

Antiloopin kiinteistöt Hakaniemessä ja Ruoholahdessa kehittyvät vauhdilla

Pääkaupunkiseudulla toimiva Antilooppi hallinnoi kiinteistövarallisuutta yhteensä 1,4 miljardin euron edestä. Yhtiöllä on merkittävä omistuskanta muun muassa Hakaniemessä ja Ruoholahdessa, joissa Antilooppi on ottanut tärkeitä edistysaskelia vuoden 2022 aikana.

Tärkeimpiin viimeaikaisiin aikaansaannoksiin lukeutuu täydellisen saneerauksen läpikäynyt historiallinen Siltasaari 10 Hakaniemessä.

Vastuullisuus on entistä tärkeämpi toimitilojen valintaan vaikuttava tekijä, ja Siltasaari 10 tarjoaa siksi yrityksille kokonaisvaltaista vastuullisuutta hiilineutraalista energiankäytöstä ja kierrätyksestä vihreään liikkumiseen.

Vuonna 2022 kohde saavutti arvostetun LEED Platinum -ympäristösertifikaatin Suomen parhaalla pistemäärällä nykymuotoisessa v4-sertifioinnissa. Siltasaari 10:n vuokrausaste onkin ylittänyt kaikki odotukset, ja kohteen vuokralaisiin kuuluu mm. viestintätoimisto Tekir ja teknologiayhtiö Vainu.

Lisäksi Siltasaari 10 kätkee sisäänsä Antiloopin POOL-joustotilat sekä muuttovalmiit Aina Valmis -toimistot, jotka avaavat ovet laadukkaisiin ja valmiiksi vastuullisiin toimitiloihin. Vuonna 2022 lanseerattu Aina Valmis -konsepti löytyy tällä hetkellä jo yhdeksästä kohteesta.

Vuokrasopimuksia solmittiin vilkkaasti myös Ruoholahdessa, jossa Antilooppi on vakiinnuttanut asemansa merkittävänä kiinteistöomistajana. Teollishenkinen Kiila, funkkistyylinen Tallbergintalo ja alueen muut toimistokohteet palvelevat erityisesti yrityksiä, jotka etsivät ensiluokkaista toimitilaa ihanteellisella sijainnilla.

Kohteet tarjoavat asiakkailleen myös huippuluokan vastuullisuutta: Porkkalankadulla sijaitsevat Ruoholahden Sulka ja Poijut -kiinteistöt saavuttivat vuonna 2022 BREEAM-ympäristösertifioinnin harvinaisella Excellent-tasolla. Kiinteistöalan vastuullisuuden edelläkävijänä Antilooppi aikoo sertifioida kaikki kohteensa vuoden 2023 aikana.

#kiinteistö #kiinteistösijoittaminen #toimistot #vuokramarkkinat
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0