Kiinteistöt
2 minuutteja luettu

Arco laajenee Turkuun - Schaumman arkkitehdit osaksi suomen suurinta arkkitehtitoimistoa

17/08/2022, 06:25
Arco laajenee Turkuun -  Schaumman arkkitehdit osaksi suomen suurinta arkkitehtitoimistoa
Arco Arkkotehdit
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

ARCO Architecture Company syntyi syksyllä 2021, kun Aihio Arkkitehdit, Arkkitehdit Soini & Horto sekä Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit yhdistyivät. Nyt ARCO vahvistaa asemaansa Suomen suurimpana arkkitehtitoimistona ostamalla Schauman Arkkitehdit Oy:n, joka toimii sekä Turussa että Helsingissä.

”Schaumanin osaaminen ja näytöt erityisesti sosiaali- ja terveysalan erityisrakennusten suunnittelussa, puurakentamisessa, isoissa kauppakeskushankkeissa ja sisustussuunnittelussa tuovat arvokkaan lisän ARCOn tarjontaan”, toteaa ARCOn toimitusjohtaja Sami Horto.

Vuonna 1975 arkkitehti Frank Schaumanin perustama Schauman Arkkitehdit työllistää nykyään noin 50 arkkitehtia ja arkkitehtuurin asiantuntijaa. Schauman Arkkitehtien toimitusjohtaja Janne Helinin mukaan nyt oli oikea aika yhdistää voimat ARCOn kanssa.

”Olemme jo vuoden seuranneet ARCOa ja nyt tuntuu todella hienolta olla osa sitä. Tämä on joukko, johon haluamme liittyä. Meillä on kasvupaineita, mutta Turussa on pulaa arkkitehdeistä. Miksi emme siis lähtisi kasvamaan ARCOn kanssa?” Helin toteaa.

ARCO haluaa olla kasvualusta kestävälle ja laadukkaalle arkkitehtuurille sekä alan parhaille osaajille. ARCO tarjoaa ainutlaatuisia uramahdollisuuksia arkkitehdeille uran kaikissa vaiheissa. ”ARCOlla tekijän kädenjälki näkyy työssä. Arkkitehtimme ovat yksilöitä, joiden vahvuuksia haluamme tukea tekijöiden, tiimien ja asiakkaiden yhteistyössä”, Sami Horto sanoo.

”ARCOn osaaminen ja leveämmät hartiat antavat aivan uudenlaisen mahdollisuuden vastata ilmastonmuutoksen ja kaupungistumisen kaltaisiin megatrendeihin, niin Suomessa kuin kansainvälisesti”, uskoo Janne Helin. ”Tunnistamme vastuumme, jonka äärellä toimimme päivittäin: rakennamme ympäristöä, joka on pysyvää pitkälle tulevaisuuteen.”

Schauman Arkkitehtien henkilöstö jatkaa toimintaansa Turussa ja Helsingissä. Yhdistymisellä ei ole henkilöstövaikutuksia. ARCOn tavoitteena on alusta asti ollut kasvaa, ensi vaiheessa Suomessa ja tulevaisuudessa myös sen ulkopuolella. ARCOn pääomistajan Intera Partnersin osaaminen ja resurssit mahdollistavat kasvun myös tämän yhdistymisen kaltaisin yritysjärjestelyin.

 

#arco architecture company #intera partners #schauman arkkitehdit
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0