Rakentaminen
1 min luettu

Asuinrakentamiselle myönnetyt kuutiomäärät kasvoivat kesä-elokuussa

26/10/2021, 08:15
Asuinrakentamiselle myönnetyt kuutiomäärät kasvoivat kesä-elokuussa
Kuva: Heiko Olschewski
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Asuinrakentaminen porskutti kesäkuukausina eteenpäin myötätuulessa samaan aikaan, kun muulle rakentamiselle myönnettiin vuodentakaista vähemmän kuutioita. Tilastokeskuksen mukaan asuinrakennushankkeille myönnettiin rakennuslupia kesä-elokuussa 3,3 miljoonaa kuutiometriä, ja kasvua samaan ajanjaksoon vuosi sitten oli näin ollen jopa 20,8 prosenttia. Sen sijaan muun kuin asuinrakentamisen kuutiomäärä väheni vuodentakaisesta 17,8 prosenttia.

Kaikkea rakentamista tarkasteltaessa rakennuslupia myönnettiin kesän mittaan yhteensä 9,4 miljoonaa kuutiometriä, mikä on 7,2 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Kasvua etenkin kerrostaloille myönnetyssä kuutiomäärässä

Asuinrakennushankkeille kesä-elokuussa myönnetystä 3,3 miljoonasta kuutiometristä kerrostalohankkeiden osuus oli runsas puolet, 1,9 miljoonaa kuutiometriä, ja pientalohankkeiden 1,5 miljoonaa kuutiometriä. Kerrostaloille myönnetty kuutiomäärä kasvoi 23,8 prosenttia ja pientaloille myönnetty kuutiomäärä 15,4 prosenttia vuodentakaisesta.

Rakennusluvissa mitattuna kesä-elokuun aikana kaikkiaan 10 548 asunnolle myönnettiin rakennuslupa, mikä on 20,5 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Kesä-elokuussa alettiin rakentaa yhteensä yli 12 700 uutta asuntoa, joka puolestaan tarkoittaa runsaan 30 prosentin kasvua vuodentakaiseen. Myös ajanjaksolla valmistuneiden asuntojen määrä kasvoi lähes 9 prosenttia viime vuoden kesään verraten.

Rakentamisen volyymi kasvoi

Vaikka rakentamiselle myönnetty kuutiomäärä putosi kesä-elokuussa 7,2 prosenttia vuodentakaisesta, rakennustuotannon kiinteähintainen arvo eli volyymi kasvoi samaan aikaan 5,4 prosenttia. Asuinrakentamisen volyymi kasvoi jopa 13,0 prosenttia samaan aikaan kuin muun kuin asuinrakentamisen volyymi kasvoi vain 0,3 prosenttia.

#kesä-elokuu #rakennusluvat #tilastokeskus
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0