Kiinteistöt
1 min luettu

Asuntokaupan elpyminen odottaa syksyä

26/06/2024, 08:04
Asuntokaupan elpyminen odottaa syksyä
Kuva: Säästöpankkiryhmä
Toimitus Toimitus
Like 0

Vaikka kevät ja alkukesä ovat perinteisesti vilkasta aikaa asuntokaupassa, odotetaan selvempää nousua vasta elo-syyskuussa. Kuluttajien heikko luottamus jarruttaa edelleen markkinoita, mutta Säästöpankkiryhmän pääekonomisti Henna Mikkonen uskoo tilanteen parantuvan lähikuukausina.

Sp-Kodin kyselytutkimuksen mukaan 36,3 % suomalaisista haaveilee uudesta kodista. Ostajat suosivat hyväkuntoisia asuntoja ilman suuria remonttitarpeita. Vain kolmannes on valmis ottamaan maksimilainaa, ja 39,4 % odottaa korkojen laskua ennen lainanottoa.

– Positiivinen vire näyttäisi olevan pikkuhiljaa vahvistumassa pysyvämmin asuntomarkkinoillamme. Huhti- ja toukokuu olivat suhteessa viime vuoteen jo vähän parempia kauppakuukausia kuin alkuvuoden kuukaudet, joissa jäätiin vielä reippaasti miinukselle. Huhtikuussa päästiin kauppamäärissä 10 prosenttia plussalle ja toukokuussa jäätiin miinukselle 4,4 prosenttia viime vuoden vastaaviin kuukausiin verrattuna. Kesäkuussa asuntokauppoja on tehty monilla paikkakunnilla kohtuullisen mukavaan tahtiin, kertoo Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen.

#säästöpankkiryhmän
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0