Arkkitehtuuri
1 min luettu

Asuntokohde Espoon Niittykumpuun saa jatkoa

30/08/2022, 15:04
Asuntokohde Espoon Niittykumpuun saa jatkoa
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

– Yhteistyömme NREPin kanssa tässä kohteessa alkoi jo varhain. Korttelisuunnitelma ja alueen asemakaavamuutos kehitettiin yhdessä. Jo hankkeen alkuvaiheessa alkanut yhteistyö on taannut sen, että varsinainen rakentaminen on sujunut hyvin. Tällä toimintamallilla olemme saaneet hyötyjä rakentamisen tuleviin vaiheisiin, kun aikaisempien vaiheiden opit ovat käytössä, kertoo NCC:n asuntorakentamisen toimialajohtaja Timo Suominen.

NREPin tavoitteena on olla hiilineutraali jo vuonna 2028 Tässä kohteessa on tehty monia edistyksellisiä päästöjä vähentäviä valintoja. Riihitontussa on tavoite lämmittää kohde uusiutuvalla energialla, lämmöntuotossa keskeisessä roolissa olisi silloin yli kilometrin syvyiset maalämpökaivot. Rakennettavalle kiinteistölle haetaan LEED Gold -sertifikaattia. Niittykummun korttelikokonaisuudessa tavoitellaan A-energialuokitusta edistämään rakennusten energiatehokkuutta.

– On ollut ilo tehdä yhteistyötä NCC:n kanssa meille merkittävässä Niittykummun hankkeessa. Valmistuessaan Niittykummun korttelikokonaisuus tulee tarjoamaan asukkailleen monipuolisia palveluita, sekä koteja, joissa on huomioitu niin yhteisöllisyys kuin vastuullisuus useasta kulmasta. Olemme innoissamme Niittykummun metroaseman seudun kehittämisestä, kommentoi Suomen asumisen sijoituksista vastaava johtaja Antti Toropainen NREPiltä.

Asuntojen lisäksi kokonaisuuden suunnittelussa on haluttu panostaa korttelin palveluihin ja yhteisiin tiloihin. Korttelin ensimmäiseen vaiheeseen toteutettiin muun muassa laadukkaita sauna- ja pesulapalveluita sekä kohtaamispaikkoja.

Hankkeen arvo NCC:lle on 25 MEUR ja se kirjataan NCC:n kolmannen kvartaalin tilauskantaan.

Ensimmäinen valmistui kesäkuun lopulla ja uudet asukkaat ovat jo muuttaneet asuntoihin. Toinen vaihe valmistuu syksyllä 2023 ja kolmas vaihe kesällä 2024. Yhteensä Riihitonttuun tulee 602 asuntoa.

#ncc #nrep
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0