Rakentaminen Asunnot
1 min luettu

Asuntorakentaminen kasvoi ennätyslukuihin loppukeväästä

24/08/2021, 14:26
Asuntorakentaminen kasvoi ennätyslukuihin loppukeväästä
Kuva: Michael Gaida, Pixabay
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Tilastokeskuksen tuoreiden lukujen mukaan asuinrakentaminen kasvoi roimasti vuoden toisen kvartaalin aikana. Kasvu oli voimakasta sekä asuinrakennushankkeille myönnettyjen rakennuslupien että samana ajanjaksona aloitetun asuntorakentamisen osalta.

Enemmän rakennuslupia asunnoille, vähemmän muille

Rakennuslupia myönnettiin huhti-kesäkuun aikana kaikkiaan 13 196 asunnolle, mikä oli 12,6  prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Kuutiometreissä mitattuna lupa myönnettiin kaikkiaan 4,2 miljoonalle kuutiometrille, mikä tarkoittaa 14,4 prosentin kasvua vuoden takaiseen. Toisaalta samaan aikaan, kun asuinrakentaminen kasvoi, muun rakentamisen kuutiomäärä väheni 2,9 prosenttia.

Asuinrakennuksille myönnetyistä rakennusluvista 2,2 miljoonaa kuutiometriä myönnettiin kerrostalohankkeille ja 2 miljoonaa pientalohankkeille.

Enemmän aloitettuja asuntoja

Samaan aikaan, kun myönnettyjen asuinrakennuslupien määrä kasvoi, myös uusia asuntoja alettiin rakentaa aiempaa enemmän. Kaikkiaan 17 323 asunnon rakentaminen aloitettiin, mikä on Tilastokeskuksen mukaan tilastohistorian suurin määrä aloitettuja asuntoja. Kasvua oli prosenteissa mitattuna jopa 81,2 prosenttia vuodentakaisesta.

Asuntoja valmistui toisen kvartaalin aikana 9 200 kappaletta.

#rakennusluvat #tilastokeskus
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0