Infrastruktuuri
1 min luettu

Betolar aikoo listautua pörssiin

18/11/2021, 15:56
Betolar aikoo listautua pörssiin
Betolar tavoittelee pörssistä 35 miljoonan euron bruttovarojen saavuttamista. Kuvituskuva.
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Kannonkoskella päätoimipaikkaansa pitävä kotimainen Betolar on ilmoittanut suunnittelevansa pörssiin listautumista. Yritys pyrkii listaamaan osakkeensa Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle. Listautumisella Betolar tavoittelee noin 35 miljoonan euron bruttovaroja.

Betolar kertoo tiedotteessa, että se tavoittelee 200 miljoonan euron liikevaihtoa ja positiivisen liiketoiminnan rahavirran saavuttamista vuoteen 2026 mennessä. Lisäksi sen pitkän aikavälin tavoite on 10 vuoden kuluessa kasvattaa liikevaihtonsa jo yli miljardiin euroon ja saavuttaa 30 prosentin käyttökatemarginaali samassa ajassa. Ympäristönäkökulmasta yrityksen kymmenen vuoden tavoite on 150 miljoonan tonnin kumulatiivisten hiilidioksidipäästövähennysten saavuttaminen.

Betolar on tunnettu ratkaisustaan, jolla voi hyödyntää teollisuuden sivuvirtoja betonin valmistuksessa sementin korvikkeena. Yhtiön mukaan sen materiaali- ja tuotantokehitysinnovaatiot voivat vähentää hiilidioksidipäästöjä raaka-ainetasolla jopa 80 prosenttia perinteiseen, sementin käyttöön perustuvaan betonin valmistukseen verrattuna.

– Kestävien ja vähähiilisten rakennustuotteiden globaali kysyntä kasvaa nopeasti, kun rakentajat, suunnittelijat, sijoittajat ja yhteiskunnat ympäri maailman etsivät uusia kestävämpiä ratkaisuja. Uskomme, että Geoprime®-ratkaisu tulee olemaan Euroopan ja Aasian kohdemarkkinoilla merkittävässä asemassa, ja että tämä muodostaa Betolarille merkittävän liiketoimintamahdollisuuden 200 miljardin euron arvoisilla globaaleilla sementtimarkkinoilla, Betolarin hallituksen puheenjohtaja Tero Ojanperä kommentoi tiedotteessa.

#betolar #betoni #helsingin pörssi #kannonkoski #nasdaq helsinki #pörssi #sementti #talous
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0