Teollisuus
2 minuutteja luettu

Betolar ja Consolis Parma testaavat vähähiilisen betonin ontelolaattatuotannossa

30/08/2022, 07:58
Betolar ja Consolis Parma testaavat vähähiilisen betonin ontelolaattatuotannossa
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Kehityskumppanuus luo uusia mahdollisuuksia Consolis Parmalle vähähiilisten tuotteiden valmistamiseen. Betolarin Geoprime-ratkaisu mahdollistaisi Parman vähähiilisten ontelolaattojen entistäkin vähäpäästöisemmän teollisen valmistuksen ja tukisi samalla laajemminkin kiertotaloutta rakennusmateriaaliteollisuudessa.

”Meillä on erinomaiset edellytykset onnistua Parman kanssa, jonka jälkeen ratkaisua on mahdollista skaalata konsernitasolla. Parman laaja-alaisesta osaamisesta ja moderneista tuotantolaitoksista on varmasti hyötyä tehokkaassa tehdastuotannossa toimivimpien ratkaisujen löytämiseksi”, Betolarin Euroopan-liiketoiminnoista vastaava johtaja Janne Rauramo sanoo.

Ympäristövastuun osalta kehittämisen painopisteenä ovat vähähiilisempi tuotteiden valmistus ja kiertotalous. Parman laajamittaisen vastuullisuusohjelman tavoitteena on leikata yhtiön hiilidioksidipäästöjä viisi prosenttia vuosittain, mikä tarkoittaa kokonaispäästöjen puolittamista vuoteen 2035 mennessä.

”Vaihtoehtoisten uusien sideaineyhdistelmien ja valmistusprosessin tehokkuuden takaavien lisäaineiden käyttö ovat avaintekijöitä ilmastotavoitteidemme saavuttamiseksi. Haemme aktiivisesti uusia kanavia näiden haasteiden ratkaisemiseksi. Yhteistyö Betolarin kanssa on meille tärkeä uusi kumppanuus”, Consolis Parman teknologiajohtaja Juha Rämö sanoo.

Tavoitteena globaalit päästövähennykset

Rakentamisen ja rakennusten elinkaaren aikaiset päästöt käsittävät jopa yli kolmanneksen koko maapallon hiilidioksidipäästöistä.

”Ontelolaatat ovat betonirakentamisessa keskeinen vaativa rakenteellinen ratkaisu. Kehitystyön onnistuminen mahdollistaa aidon murroksen laajasti rakennusliikkeiden betonirakentamisessa ensin Suomessa Parman kanssa ja myöhemmin Consoliksen muiden yhtiöiden kanssa yhteistyössä eri puolilla Eurooppaa ja maailmaa”, Betolarin toimitusjohtaja Matti Löppönen sanoo.

“Consolis on sitoutunut Science Based Target -järjestelmän mukaisiin tavoitteisiin ja maailmanlaajuinen tavoitteemme on olla hiilineutraali vuonna 2050. Yhteistyö ilmasto- ja materiaaliteknologiaan erikoistuneiden kumppaneiden kuten Betolarin kanssa on todella mielenkiintoista ja se on avainasemassa toimialamme ympäristöhaasteiden ratkaisemisessa”, sanoo Consolis-konsernin pääjohtaja Mikael Stöhr.

#betolar #consolis parma
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0