Teollisuus
2 minuutteja luettu

Betolar on viemässä vähähiilisen Geoprime-ratkaisun Indonesian kestävään kaupunkirakentamiseen

24/05/2022, 13:06
Betolar on viemässä vähähiilisen Geoprime-ratkaisun Indonesian kestävään kaupunkirakentamiseen
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

“Meillä Betolarin tiimissä on tietoa ja paikallista asiantuntemusta auttaa Indonesiaa siirtymään vihreisiin rakennusmateriaaleihin. Betolarin vähähiiliset ratkaisut auttavat betoniteollisuutta vihreässä siirtymässä”, valtuuskunnan matkaan osallistuva Betolarin Kaakkois-Aasian liiketoiminnan kehitysjohtaja Matti Naakka sanoo tiedotteessaan.

Indonesian hallitus pyrkii löytämään kaupunkien rakentamiseen innovatiivisia kestävän kehityksen ratkaisuja. Indonesia aikoo rakentaa Borneoon uuden Nusantaran kaupungin maan pääkaupungiksi. Sen on tarkoitus ilmentää älykkään kaupungin kestävän kehityksen sekä kaupunkirakenteen yhtenäisyyden ja toimivuuden periaatteita.

Indonesian on vähennettävä kasvihuonekaasupäästöjään kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla, jotta maasta tulisi hiilineutraali vuoteen 2060 mennessä. Tavoitteen toteuttamiseksi maan hallitus pyrkii keskittymään kokonaisvaltaisempiin infrastruktuuriratkaisuihin, kuten energiaan, tieto- ja viestintäteknologiaan sekä kestävään kaupunkikehitykseen liittyviin ratkaisuihin. Indonesian energia- ja mineraalivarojen ministeriö allekirjoittaa tänään Suomen työ- ja elinkeinoministeriön kanssa aiesopimuksen Suomen ja Indonesian välisestä kestävän, puhtaan ja uusiutuvan energian sekä energiatehokkuuden alan syvemmästä yhteistyöstä.

”Suomi ajaa kestävää innovaatiota useilla alueilla. Betolarin vähähiilinen ratkaisu Indonesian rakennusteollisuudelle on loistava esimerkki kiertotaloudesta nopeasti kehittyvillä markkinoilla. Seuraamme kehitystä tiiviisti ja tuemme voimakkaasti suomalaisyrityksiä niiden osallistumisessa tähän 33 miljardin dollarin hankkeeseen”, valtiosihteeri Ann Mari Kemell sanoo.

 

Hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin (IPCC) mukaan ilmastoriskit kasvavat kaikkialla maailmassa. On löydettävä ratkaisuja, joiden avulla kehityksen suunta voidaan muuttaa nopeasti. Tarvittavien ja toteutettujen toimien välillä vallitsee epätasapaino, mikä johtuu osittain vaihtoehtojen puutteesta.

 

”Rakennusteollisuuden hiilijalanjälki on merkittävä, mutta alalla ei ole kyetty vähentämään sementistä syntyviä päästöjä. Sementti aiheuttaa seitsemän prosenttia maailman hiilidioksidipäästöistä”, IPCC:n raportissa todetaan.

Etelä-Aasian nopea kaupungistuminen uhkaa johtaa päästöjen voimakkaaseen kasvuun, sillä se on yksi maailman nopeimmin kaupungistuvista alueista.

”Betoniteollisuudella on käsillä ratkaisun hetki maailmanlaajuisessa taistelussa ilmastonmuutosta vastaan. Indonesia on ryhtynyt määrätietoisiin toimiin muuttaessaan kaupunkien rakentamisen tapaa. Betolarin Geoprime-ratkaisu on omalta osaltaan vastaus rakennusteollisuuden haasteeseen vähentää hiilidioksidipäästöjä. Olemme parhaillamme rakentamassa kumppanuuksia ja pilotoimassa ratkaisujamme rakentamisen tarpeisiin Indonesiassa”, sanoo Betolarin Aasian-toimintojen johtaja Juha Pinomaa sanoo.

Betolarin kehittämän materiaaliteknologisen Geoprime-ratkaisun avulla tuotetaan kestävää, vastuullista ja vähähiilistä betonia. Sementin vaihtoehtona betonissa käytetään teollisuuden paikallisia sivuvirtoja.

Betolar mahdollistaa eri teollisuudenalojen vihreän siirtymän tekemällä betonista vähähiilisen rakennusmateriaalin. Sen valmistaminen vaatii huomattavasti vähemmän energiaa kuin perinteisen sementtipohjaisen betonin valmistaminen. Geoprime-ratkaisu vähentää betonin raaka-aineiden CO2-päästöjä jopa 80 prosenttia sementtipohjaiseen betoniin verrattuna.

#betolar
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0