Luokittelematon
2 minuutteja luettu

Betolar laajentaa toimintaansa Keski-Euroopassa

5/04/2022, 11:27
Betolar laajentaa toimintaansa Keski-Euroopassa
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Betolarin liiketoiminnan laajentuminen Keski-Euroopassa jatkuu. Betolar Oyj ja saksalainen FC Nüdling Group (FCN) ovat solmineet viisivuotisen kaupallisen sopimuksen Geoprime-ratkaisun käyttämisestä vähähiilisten betonituotteiden valmistamisessa.

FCN valmistaa betonielementtejä puutarha- ja maisemasuunnitteluun sekä teiden ja talojen rakentamiseen. Ensimmäisenä tuoteryhmänä ovat pihakivet, mutta Geoprimen käyttö laajenee vaiheittain myös muihin tuoteryhmiin.

FCN on johtava toimija markkina-alueillaan Thüringenissä ja Hessenissä keskisessä Saksassa. Sen betonituotteiden vuosittainen kokonaisvolyymi on 500 000 tonnia. FCN saa viiden vuoden ajaksi markkina-alueellaan yksinoikeuden käyttää Geoprime-konseptia ja -kemikaaleja betonituotteidensa valmistuksessa. Sillä on myös oikeus käyttää rekisteröityä Geoprime-tavaramerkkiä konseptin mukaisesti valmistetuissa tuotteissaan.

”Meille on tärkeää päästä avaamaan vähähiilisten betonituotteiden valmistus Saksan markkinoilla. Vaatimukset kestävän kehityksen mukaisista betonituotteista kasvavat nopeasti. Vuoden 2024 loppuun mennessä pyrimme olemaan vähähiilisen betonin tuotannossa jo 50 000 tonnin vuosivauhdissa. Geoprime mahdollistaa meille vaiheittaisen siirtymän kaikissa yksiköissämme vähähiilisiin betonituotteisiin”, FCN:n toimitusjohtaja Bernhard Klöppner sanoo.

FCN hyötyy Betolarin jatkuvasta tuotekehityksestä, asiantuntijapalveluista ja datatuesta betonituotteiden valmistuksessa. Kaupallisen Geoprime-sopimuksen perusrakenne koostuu volyymiperusteisesta lisenssimaksusta ja kemikaalien myynnistä sekä kiinteästä jatkuvasta lisenssin ylläpitomaksusta.

”Vähähiiliset betoniratkaisut tukevat osaltaan Euroopan vihreän kehityksen ohjelmaa. Meille Betolarissa on erittäin tärkeää näyttää kyvykkyytemme Saksan markkinoilla ja siten vahvistaa kansainvälisen liiketoimintamme laajentumista. Saksa on iso markkina, ja toiminnan käynnistyminen yhden toimijan kanssa mahdollistaa liiketoiminnan monistamisen Saksassa muille markkina-alueille”, Betolarin toimitusjohtaja Matti Löppönen sanoo.

Betolar on kehittänyt Geoprime-ratkaisun teknisesti kestävän ja vähähiilisen betonin valmistukseen hyödyntämällä teollisia sivuvirtoja, joilla voidaan korvata sementti. Betolar mahdollistaa siten eri teollisuudenalojen vihreän siirtymän ja tekee betonista kestävän kehityksen mukaisen rakennusmateriaalin.

”Pilotointivaiheen aikana olemme nähneet, että FCN jakaa visiomme vihreämmästä tulevaisuudesta ja on ihanteellinen kumppani mennessämme markkinalle verraten nopeasti”, Betolarin Euroopan-liiketoiminnoista vastaava johtaja Janne Rauramo sanoo.

Geoprime-ratkaisu tuo välittömät hiilidioksidipäästöjen vähennykset ilman suuria muutoksia valmistusprosessissa. Betolar kehittää reseptiikkaa optimoivaa tekoäly- ja data-alustaa, joka tulee yhdistämään betoninvalmistajat ja sivuvirtatuottajat.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0