Palkinto
1 min luettu

Jätevedenpuhdistamo sai RIL-palkinnon

24/11/2022, 13:41
Jätevedenpuhdistamo sai RIL-palkinnon
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Kansanedustaja Elina Valtonen, korosti puheessaan, että kaikki neljä finalistikohdetta olivat erinomainen osoitus vaativasta suomalaisesta insinööriosaamisesta.

”Blominmäen jätevedenpuhdistamo on uraauurtava, maailman tasollakin huippuluokan hanke. Se on poikkeuksellisen vaativa ja laadukas, maan alle rakennettu insinöörityön taidonnäyte. Siinä yhdistyvät toimivaksi kokonaisuudeksi useat tekniikan eri osa-alueet. Lisäksi puhdistamon toteutus täysin maan alla vapauttaa tilaa muulle rakentamiselle maan päällä,” sanoo kansanedustaja Elina Valtonen

Valtosen mukaan kyseessä on yhteiskunnallisesti merkittävä hanke, jolla on erittäin tärkeä perustehtävä.

”Blominmäen jätevedenpuhdistamo tuottaa lisäarvoa yhteiskunnalle vähintään vuosikymmeniksi. Jäteveden puhdistus on konkreettista Itämeren suojelua ja kaupunkikehitystä parhaimmillaan – yhdistettynä energiaviisaisiin ratkaisuihin. Kyseessä on lämmöntuotannon osalta 100-prosenttisesti ja sähkön suhteen 70-prosenttisesti omavarainen hanke”, Valtonen perustelee valintaansa.

”Olemme erittäin otettuja tästä palkinnosta. Hanke on ollut yhtiöllemme todella mittava ja pitkäaikainen. Kokonaisuudessaan olemme louhineet maan alla yli 1 000 000 m3 kalliota, tehneet 12 500 m2 maanpäällisiä rakennuksia sekä 100 metriä korkean poistoilmapiipun, valaneet lähes 100 000 m3 rakennusbetonia ja asentaneet noin 10 000 000 kiloa rakenneteräksiä parhaimmillaan noin 450 yhtäaikaisen ammattilaisen voimin”, kertoo Infra-segmentin johtaja Pasi Tolppanen YIT:ltä.

Blominmäen jätevedenpuhdistamo on Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY:n hanke. Sitä ovat YIT:n lisäksi olleet tekemässä Ramboll Finland Oy ja Ramboll CM, FCG Finnish Consulting Group Oy, Afry Finland Oy ja ARE.

#afry finland oy #are #fcg #ramboll finland #ril #yit
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0