Rakentaminen Arkkitehtuuri
2 minuutteja luettu

Bonava myy ja rakentaa 313 asuntoa Taalerille

20/09/2022, 06:45
Bonava myy ja rakentaa 313 asuntoa Taalerille
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Bonava rakentaa Taalerille 313 asuntoa – kaupan arvo on noin 85 miljoonaa euroa.

Vuosaaren Aurinkolahteen Helsingissa nousee kaksi uutta asuinkerrostaloa, joista toiseen tulee 166 ja toiseen 54 kotia. Rakennustyöt käynnistyvät joulukuussa 2022. Valmistuessaan vuoden 2025 alkupuolella ne viimeistelevät Bonavan Sitadellin kotikorttelin, jossa kaikkineen on tällöin 550 asuntoa.

Kirkkonummen Masalassa on lähtenyt rakenteille kahden asuinkerrostalon naapurusto, johon valmistuu 93 kotia. Hyvien liikenneyhteyksien ja monipuolisten palveluiden äärellä sijaitsevan Asunto Oy Tinantie 2:n uudet kodit ovat muuttovalmiita vuoden 2023 lopulla.

Kaikkiin kohteisiin valmistuu myös liiketiloja. Masalan Tinantielle tulee kolme liiketilaa ja Vuosaaren Sitadelleihin viisi.

A-energialuokan hankkeita

Kohteet ovat energiatehokkaita A-energialuokan rakennuksia, joissa on hyödynnetty kasvihuonekaasupäästöjä pienentäviä ratkaisuja. Masalassa ympäristöystävällinen maalämpö pitää rakennuksen lämmityksestä aiheutuvat kasvihuonekaasupäästöt alhaisina. Lisäksi Masalassa vähennetään rakennusmateriaaleista syntyviä päästöjä vähähiilisen betonin avulla, jota käytetään rakennusten ontelolaatoissa ja kantavissa väliseinissä. Sekä Masalassa että Vuosaaren Sitadelleissa kiinteistösähköä tuotetaan katolle asennettavilla aurinkopaneeleilla. Rakennustyömailla panostetaan jätteiden lajitteluun ja kierrätykseen sekä ympäristölle kohdistuvan rasituksen pienentämiseen.

”Tämä meille erittäin merkittävä kauppa jatkaa erinomaista yhteistyötämme Taalerin kanssa. On hienoa, että energiatehokkuus ja ilmastonmuutoksen hillintä ovat Taalerin agendalla. Bonava on sitoutunut puolittamaan arvoketjunsa päästöt vuoden 2018 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteemme on parantaa energiatehokkuutta ja edistää vähähiilisten ratkaisujen käyttöönottoa. Nyt toteutettavilla ratkaisuilla otamme jälleen konkreettisia askelia kohti tätä tavoitetta”, sanoo Bonava Suomen sijoittajamyynnistä ja liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja Liisa Bäckström.

#bonava #kirkkonummi #taaleri #vuosaari
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0