Rakentaminen Arkkitehtuuri
2 minuutteja luettu

Bonava jatkaa rakentamista Kirstinpuistossa - kaikkiaan suunitellaan alueelle lähes 1 400 kotia.

20/06/2022, 09:40
Bonava jatkaa rakentamista Kirstinpuistossa - kaikkiaan suunitellaan alueelle lähes 1 400 kotia.
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

”Olemme erittäin iloisia yhteistyön jatkumisesta Taalerin kanssa, nyt Turussa. Kirstinpuisto on Bonavan suurin aluekehityshanke Suomessa. Haluamme luoda onnellisia naapurustoja entistä useammille. Tämä A-energialuokan asuinkerrostalo on jo Bonavan kuudes hanke Kirstinpuistossa. Kaikkiaan suunnitelmissamme on lähes 1 400 uudisasuntoa alueelle”, kertoo Bonava Suomen sijoittajamyynnistä ja liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja Liisa Bäckström tiedotteessa.

Tyytyväisiä yhteistyön jatkumisesta

”Olemme erittäin tyytyväisiä Taaleri Asuntorahasto VIII:n sijoitustoiminnan käynnistymisestä ja yhteistyön jatkumisesta Bonavan kanssa. Taaleri Asuntorahasto VIII on EU:n kestävän rahoituksen tiedonantoasetuksen 8. artiklan mukainen kiinteistöpääomarahasto, ja Kirstinpuisto, jonka suunnittelussa on erityisesti painotettu kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja ja laadukkaita viheralueita, on erinomainen sijoituskohde rahastollemme. Lisäksi kohde täydentää asuntotarjontaamme Turussa”, sanoo rahaston salkunhoitaja ja Taaleri Kiinteistöjen sijoitusjohtaja Jan Hellman.

Kehittyvä Kirstinpuisto

Kirstinpuisto on Turun keskustan Linnakaupunkiin sijoittuva uusi moderni asuinalue, johon suunnitellaan noin 4 500 asukkaan keskustamaista, toiminnoiltaan monipuolista ja viihtyisää naapurustoa. Kirstinpuiston vahvuuksia keskeisen sijainnin lisäksi ovat urbaani vehreys, hyvät kulkuyhteydet sekä monipuoliset lähipalvelut. Naapurustossa on myös useita päiväkoteja sekä kouluja.

Alueen suunnittelussa painotetaan kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja sekä laadukkaita julkisia tiloja ja viheralueita. Naapuruston erikoisuuksiin kuuluu hulevesien, kuten sadevesien, hyödyntäminen korttelipihoille ja puistoihin rakennettavina vesiaiheina.

Uusia keinoja hulevesien hallintaan

Kirstinpuisto on mukana kansainvälisessä iWater-hankkeessa, jonka tavoitteena on löytää uusia keinoja hulevesien hallintaan viherkertoimien avulla ja näin parantaa kaupunkien edellytyksiä sopeutua ilmastonmuutokseen.

Bonavan Kirstinpuiston kotikorttelin ja samalla koko alueen ensimmäisen asuinrakennuksen peruskivi muurattiin syksyllä 2020. Kaksi ensimmäistä kerrostaloa, 150 uutta kotia, valmistuivat loppuvuonna 2021 ja ensimmäiset asukkaat muuttivat uusiin koteihinsa joulun alla. Kaikkiaan Bonava rakennuttaa Kirstinpuistoon lähes 1 400 uudisasuntoa.

#bonava #taaleri
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0