Kiinteistöt
1 min luettu

Bravida uudistaa Mellunkylän asuinkerrostalojen ilmanvaihdon 

20/03/2024, 11:23
Bravida uudistaa Mellunkylän asuinkerrostalojen ilmanvaihdon 
Kuva: Bravida Finland
Toimitus Toimitus
Like 0

Heka Mellunkylä Kurkisuontie 2 on Helsingin kaupungin asunnot Oy:n vuonna 1983 valmistunut pienkerrostalokokonaisuus, joka käsittää kuusitoista pienkerrostaloa ja 104 asuntoa. Lisäksi kohteessa toimii päiväkoti. Nyt asuinkerrostalot peruskorjataan ja korjauksen yhteydessä asuntoihin tehdään kokonaan uudet ilmanvaihtojärjestelmät. Myös päiväkodin ilmanvaihto saneerataan hankkeen yhteydessä. Kaikkien kohteiden ilmanvaihtojärjestelmien urakoinnista vastaa Bravida.

– On hienoa päästä mukaan perusparannushankkeeseen, sillä koemme, että vanhoissa kiinteistöissä on merkittävä potentiaali niiden energiatehokkuuden ja sisäilman parantamisessa. Esimerkiksi tässä kohteessa sisäilmanlaatu tulee muuttumaan radikaalisti, sillä aiemmin huoneistoissa ei ole ollut varsinaista ilmanvaihtoa. Samalla myös kohteen energiatehokkuus paranee, sillä ilmanvaihtojärjestelmien avulla voidaan vähentää energiankulutusta, Bravidan IV Asunnot-yksikön yksikönjohtaja Markus Nyman kertoo.

Kohteen tilaajana on Helsingin kaupungin asunnot Oy ja urakoitsijana toimii Savon Julkisivurakennus Oy. Ilmanvaihdon osalta työt ovat jo käynnissä ja jatkuvat arviolta kesäkuuhun 2025 asti.

#bravida #mellunkylä
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0