Asunnot
1 min luettu

Bulevardikorttelin ensimmäinen vaihe valmistui

9/01/2023, 04:57
Bulevardikorttelin ensimmäinen vaihe valmistui
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Bulevardikorttelin rakentuminen on erittäin tärkeä merkkipaalu koko Järvenpään keskustan kehittämiselle.

Hybridikorttelin ensimmäisen vaiheen 14-kerroksinen asuinkerrostalo Basso valmistui syyskuun lopussa. Rakennuksen omistaa OP Vuokrakoti Ky. Aiemmin saksalaiselle kiinteistösijoitusyritykselle Quodoralle myyty noin 6500 neliömetriä kattava liikerakennus valmistui ja luovutettiin omistajalle marraskuun lopussa.

Bulevardikorttelin kokonaisuuteen kuuluu yhteensä noin 300 asuntoa, toimistokokonaisuus ja liiketiloja. Kortteli rakennetaan vaiheittain ja kokonaispinta-alaa siinä on yhteensä noin 30 500 kerrosneliömetriä. Kokonaisuuteen kuuluu myös tulevan asuinkerrostalon asukkaille tarkoitettu, kannen alle sijoittuva pysäköintihalli sekä korttelin vieressä olevan Asemanmäen pysäköintilaitoksen peruskorjausurakka, joka palvelee muun muassa Bulevardikorttelin kiinteistöjä. Pysäköintilaitos valmistuu 2023.

Toinen vaihe

Bulevardikorttelin toinen vaihe on jo aloitettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän (HUS) käyttöön tulevan palvelu- ja liikekiinteistön rakentamisella. Tilojen laajuus on noin 2000 neliömetriä ja rakennuksen arvioitu valmistuminen on syksyllä 2023. Liiketilat omistaa OP-Palvelukiinteistöt -erikoissijoitusrahasto. Kannen päälle rakentuvan 14-kerroksisen asuinkerrostalon, Järvenpään Balanssin rakentaminen on myös aloitettu. Asuinkiinteistön omistaa Sirius Capital Partners.

Bulevardikorttelin on arvioitu valmistuvan kokonaisuudessaan vuonna 2025, kun kolmesta asuinkerrostalosta viimeinen eli 20-kerroksinen tornitalo Järvenpään Briljantti on rakennettu. Briljantti on YIT:n omaperusteinen 123 asunnon kohde, joka rakennetaan korttelin rautatieaseman puoleiseen päätyyn.

Hanketta on viety eteenpäin eri vaiheissa yli kaksi vuosikymmentä.

#yit
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0