Rakentaminen Yritykset
1 min luettu

Caverion myy pois Venäjän tytäryhtiönsä

12/01/2022, 09:00
Caverion myy pois Venäjän tytäryhtiönsä
Caverionin toimitusjohtaja Jacob Götzschen mukaan Venäjä ei ole ollut yritykselle strateginen markkina-alue. Caverionin toiminta Venäjällä on keskittynyt muun muassa Moskovaan. Kuvat: Pixabay ja Caverion
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

– Venäjä ei ole ollut meille strateginen markkina-alue, ja olemme olleet siellä pieni toimija. Venäjän tytäryhtiömme divestointi on osa strategiaamme, jonka tavoitteena on keskittyminen ydinliiketoimintoihimme päämarkkina-alueillamme ja taloudellisen suorituksemme parantaminen. Divestoinnin seurauksena myös riskipositiomme on matalampi jatkossa, Caverion Oyj:n toimitusjohtaja Jacob Götzsche sanoo.

Caverionin Venäjän liiketoiminnan liikevaihto oli noin 16,6 miljoonaa euroa vuonna 2020 ja sillä oli 460 työntekijää. Caverion kirjaa divestoinnista noin 10 miljoonan euron suuruisen kertaluonteisen luovutustappion vuoden 2021 neljännen kvartaalin tulokseensa, ja se raportoidaan vertailtavuuteen vaikuttavissa erissä. Suurin osa luovutustappiosta liittyy negatiiviseen muuntoeroon, jolla ei ole kassavirtavaikutusta eikä vaikutusta konsernin oman pääoman kokonaismäärään. Caverionin mukaan divestoinnilla on yleisesti ottaen vain vähäinen vaikutus yhtiön kassavirtaan. Transaktiolla ei myöskään ole vaikutusta Caverionin vuoden 2021 tulosohjeistukseen.

#aim cosmetics rus #caverion #caverion rus #talous #venäjä #yrityskaupat
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0