Rakentaminen
1 min luettu

Caverion toteuttaa Atrian siipikarjatehtaan uuden osan talotekniikan

9/11/2021, 13:34
Caverion toteuttaa Atrian siipikarjatehtaan uuden osan talotekniikan
Havainnekuva Atrian Nurmon siipikarjatehtaan laajennusosasta. Kuva: Peab
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Caverion on saanut toteutettavakseen merkittävän kokoisen urakan Atrian Seinäjoella sijaitsevan Nurmon siipikarjatehtaan laajennusosaan. Atria on aiemmin kertonut, että tehtaan laajennus on yrityksen tähän mennessä suurin investointi, jonka kokonaisarvo on 155 miljoonaa euroa. Pääurakoitsijana hankkeessa toimii Peab.

Caverionin vastuulla on hankkeen talotekniikka. Tehdaslaajennuksen talotekniset putkistot koostuvat jäähdytyksestä, käyttövedestä, viemäröinnistä, paineilmasta, painepesusta ja osittain lämmityksestä. Tehtaan tuotantotilat jäähdytetään kylmäliuoksella. Laitteiden kokonaistoimitukseen kuuluvat lämmönvaihtimet, putket, pumput, venttiilit ja puhaltimet laitteistoineen.

Siipikarja 2024 -hankkeeseen kuuluvan uuden tehdasrakennuksen kokonaispinta-ala on noin 36 000 neliömetriä ja tehtaaseen rakennetaan teurastus-, leikkuu- ja pakkausprosessit. Uuden investoinnin myötä Atria Suomen siipikarjan tuotantokapasiteetti lisääntyy noin 40 prosenttia Uusi tuotantoteknologia on aiempaa ympäristöystävällisempää ja Atria pystyy vähentämään tuotantoprosessin aiheuttamaa ruokahävikkiä. Maanrakennustyöt on aloitettu keväällä 2021 ja koko hankkeen on määrä valmistua vuoden 2024 aikana.

#atria #caverion #nurmo #seinäjoki #siipikarjatehdas #talotekniikka
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0