Sertifioitu
1 min luettu

CivilCitylle LEED Gold -ympäristösertifikaatti

24/11/2022, 13:21
CivilCitylle LEED Gold -ympäristösertifikaatti
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Turun Tiedepuistoon huhtikuussa valmistunut Teknologiakiinteistöjen toimistorakennus CivilCity on saanut Gold-tasoisen Leed-ympäristösertifikaatin.

Gold on kansainvälisen Leed-sertifiointijärjestelmän toiseksi korkein sertifikaatti. Korkein on platina, johon ylsi Teknologiakiinteistöjen edellinen uudiskohde, vuoden 2021 lopulla valmistunut InfraCity.

Untamonkadulla sijaitsevassa CivilCityssä toimivat Kela, Wärtsilä ja Nordea. Rakennuksen pinta-ala 8500 neliömetriä ja siinä on kahdeksan kerrosta.

CivilCitylle LEED-pisteitä ropisi sen sijainnista kattavien palveluiden lähellä. Hyvät julkiset liikenneyhteydet tiheine bussivuoroineen sekä juna-aseman läheisyys mahdollistivat loistavien pisteiden saannin sijainti ja liikenne -kategoriassa. Myös säästeliäs vedenkäyttö ja energiatehokkuus huomioitiin sertifikaatissa.

– CivilCityssä on panostettu vedensäästöön valitsemalla rakennukseen pienivirtaamaisia vesikalusteita. Energiatehokas talotekniikka ja LED-valaistus taas toi täydet pisteet energialaskennasta, kertoo hankkeen rakennuttamisesta Teknologiakiinteistöissä vastannut rakennuttajapäällikkö, arkkitehti Anniina Savisalo.

#turun tiedepuisto
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0