Energia
1 min luettu

Continental alkaa valmistaa renkaita kierrätetyistä muovipulloista vuonna 2022

12/08/2021, 09:00
Continental alkaa valmistaa renkaita kierrätetyistä muovipulloista vuonna 2022
Kuva: Continental
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Perinteistä PETiä on pitkään käytetty materiaalina autonrenkaiden valmistuksessa, koska se säilyttää muotonsa myös suurilla kuormituksilla ja korkeissa lämpötiloissa taaten turvallisuuden kaikilla ajonopeuksilla. Continentalin mukaan kierrätetyn PETin käyttö säästää paljon renkaiden valmistuksen resursseja: Nykyään tavanomaisen henkilöautonrenkaan valmistukseen tarvitaan noin 400 grammaa polyesterilankaa. Tämä tarkoittaa sitä, että kokonaiseen autonrengassarjaan tarvitaan yli 60 kierrätettyä PET-pulloa.

Kierrätysprosessissa pullot lajitellaan ja korkit poistetaan sekä puhdistetaan mekaanisesti. Mekaanisen murskaamisen jälkeen pullot sulatetaan ja granuloidaan. Tämän jälkeen seuraa kiinteän olomuodon polymerointi ja modifioitu kehruuprosessi.

Continentalin tekemät laboratorio- ja rengastestit ovat osoittaneet, että uusioraaka-ainekuidut toimivat yhtä hyvin kuin tähän asti käytetyt kuidutkin. Niiden laatu on sama kuin alkuperäisellä materiaalilla, ne ovat yhtä vakaita ja soveltuvat erityisen hyvin renkaisiin murtolujuutensa, sitkeytensä ja lämpöstabiiliutensa ansiosta.

#autonrenkaat #continental #kierrätys #muovi #pet
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0