Infrastruktuuri Rautatiet
1 min luettu

Destia parantaa raideyhteyksiä Oritkarin satamaan Oulussa

10/11/2021, 13:00
Destia parantaa raideyhteyksiä Oritkarin satamaan Oulussa
Kuva: Johannes Plenio, Unsplash
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Valmistuttuaan projekti parantaa juna- ja ajoneuvoliikenteen sujuvuutta alueella. Destia rakentaa nykyisen rautatien yhteyteen uuden raideyhteyden sähkötöineen. Uusi raide muodostaa hankkeessa kolmioraiteen, joka parantaa ratapihan tehokkuutta ja turvallisuutta. Se vähentää vaihtotyötarvetta ja mahdollistaa vaihtotyöliikenteen teollisuusraiteille, esimerkiksi kaivoskuljetuksia ajatellen. Uudella raiteella junia voidaan kääntää sekä ohjata sataman tai Nuottasaaren suuntaan.

– Kuljetukset teollisuusalueille ja Oritkarin satamaan tulevat huomattavasti jouhevammiksi. Kolmiomallisen raiteen ansiosta junat pääsevät liikkumaan sujuvasti sekä satamaan että Nuottasaaren suuntaan, sanoo hankkeen projektipäällikkö Jouni Vauhkonen Väylävirastosta.

– Hankkeen haasteena on ahtaassa tilassa rakennettava uusi Latokartanon silta, jolla kulkee ajoneuvoliikenne ja jonka alla kulkee junaliikenne koko projektin ajan. Olemme kuitenkin Destiassa erikoistuneet haastavissa ympäristöissä rakentamiseen, sanoo Tuomas Räinä, Destian Pohjois-Suomen Väyläpalvelut-liiketoiminnan johtaja.

Marraskuussa 2021 alkavan suunnittele ja toteuta (ST) -projektin kustannusarvio on noin 8 miljoonaa euroa, ja sen arvioidaan valmistuvan marraskuussa 2023.

#destia #kolmioraide #oritkari #oritkarin satama #oulu #väylävirasto
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0