Infrastruktuuri
1 min luettu

Econet Oy:n toimiva johto ostaa yrityksen osakekannan

17/08/2021, 09:55
Econet Oy:n toimiva johto ostaa yrityksen osakekannan
Kuva: Gerd Altmann, Pixabay
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Econet Groupin pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Matti Leppäniemi sanoo lehdistötiedotteessa harkinneensa myyntiä jo pitkään.

– Pidän toimivaa johtoa parhaina ostajina, koska he tuntevat yrityksen ja ovat siihen sitoutuneita jo pitkältä ajalta, Leppäniemi sanoo.

– Vesiala on yhteiskunnallisesti merkittävä, ja on tärkeää huolehtia, että kotimaisesti omistetut alan yritykset toimivat ja kasvavat, koska ne pitävät yllä elintärkeää infrastruktuuria kunnallisten vesilaitosten kumppanina, hän jatkaa.

– Kaupan tarkoitus on vahvistaa yrityksen globaalia kasvua, toteavat puolestaan uudet omistajat Viitanen, Dammert ja Kärkkäinen.

Econet luettelee vahvuuksinaan vedenpuhdistusprosessien ja projektinjohdon osaamisen, Venäjän liiketoimintaympäristön tuntemisen ja vahvat referenssit siellä, sekä kovaan käyttöön ja pohjoisen kylmiin olosuhteisiin soveltuvat laiteratkaisut.

Heikki Viitanen uskoo, että yrityksellä on mahdollisuuksia myös globaaliin kasvuun.

– Globaalit megatrendit, kuten puhtaan veden niukkuus, vaihteleva saatavuus, tiukentuvat ympäristönormit sekä jätevesimäärien kasvaminen tukevat Econetin palveluiden kysyntää ja tarjoavat mahdollisuuden tavoitella jopa globaalia kasvua kansainvälisten asiakkaiden avulla, hän sanoo.

#econet oy #vedenpuhdistaminen #venäjä #yrityskaupat
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0