Energia
2 minuutteja luettu

Enersense ostaa Pori Offshore Constructionsin

4/10/2021, 14:18
Enersense ostaa Pori Offshore Constructionsin
Kuva: Shaun Dakin
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Päästöttömiin energiaratkaisuihin erikoistuneeseen Enersense Internationalin Smart Industry -segmenttiin kuuluva tytäryhtiö Enersense Works on ostanut Pori Offshore Constructions Oy:n koko osakekannan. Kotimainen Pori Offshore Constructionsin liiketoiminta pohjautuu merituulivoiman ja uusiutuvan energian tuotteisiin. Pori Offshore Construction on toimittanut esimerkiksi maailman ensimmäisen kelluvan merituulivoimalan rungon ja maailman ensimmäisen vaativissa jääolosuhteissa toimivan merituulivoimalapilotin sekä myöhemmin kokonaisen jääolosuhteissa toimivan tuulipuiston perustukset.

Osakekannan peruskauppahinta oli 1,0 euro, jonka lisäksi mahdollisena lisäkauppahintana maksetaan osuus Pori Offshore Constructionsin vuosien 2022–25 käyttökatteesta kauppakirjassa sovittujen ehtojen mukaan. Lisäkauppahinnan arvioidaan jäävän alle 0,5 miljoonan euron. Kaupalla ei ole vaikutusta Enersensen vuoden 2021 taloudelliseen ohjeistukseen.

Asennuspalveluista kokonaistoimittajaksi

Enersense toteaa tietodotteessa, että Pori Offshore Constructionsin aineettomat oikeudet ja osaaminen toteuttaa vaativia teräs- ja korkeapaineputkistokokonaisuuksia mahdollistavat Enersensen siirtymisen asennuspalveluista kokonaistoimittajaksi. Yrityskaupan myötä Enersenselle avautuu uusia liiketoimintamahdollisuuksia myös muun muassa biovoiman sekä kaasu-, vety- ja vesivoimahankkeiden osalta.

– Yrityskauppa on osa Enersensen kasvustrategian toteutusta, jossa haemme kasvua sekä orgaanisesti että yritysostoin. Pori Offshore Constructionsilla on merkittävää osaamista merituulivoimaan liittyvien projektien toteutuksesta. Enersenselle se tarjoaa uuden liiketoimintamahdollisuuden, kun keskitymme strategiamme mukaisesti kehittämään päästöttömiä energiaratkaisuja, Enersense Internationalin toimitusjohtaja Jussi Holopainen sanoo.

Maakauppa Porin kaupungin kanssa

Osakekaupan yhteydessä Pori Offshore Constructions myi Porin Mäntyluodossa sijaitsevan maa-alueen ja rakennuksia Porin kaupungin omistamalle Suisto Kiinteistöt Oy:lle 8,0 miljoonan euron kauppahinnalla ja solmi näitä koskevan viiden vuoden vuokrasopimuksen. Vuokrasopimukseen sisältyy Pori Offshore Constructionsin optio viiden vuoden jatkovuokrakaudesta. Vuokravastuun määrä viideltä vuodelta on noin 4,0 miljoonaa euroa. Määräajan jälkeen vuokrasopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana. Kaupan yhteydessä osapuolet ovat sopineet, että maa-alueeseen kohdistuvista ympäristövastuista vastaa Suisto Kiinteistöt Oy.

Pori Offshore Constructionsin liikevaihto vuonna 2020 oli 3,8 miljoonaa euroa, kun se vuonna 2019 oli vielä 5,5 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa työskentelee 133 työntekijää.

#enersense international #merituulivoima #pori offshore constructions #talous #yrityskaupat
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0