Energia
1 min luettu

Enersense sijoittaa miljoonia vihreän vedyn tuottaja P2X Solutionsiin

8/12/2021, 12:33
Enersense sijoittaa miljoonia vihreän vedyn tuottaja P2X Solutionsiin
Kuva: petrmalinak/Shutterstock.com, P2X Solutions
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Sijoituksen yhteydessä P2X Solutions ja Enersense ovat sopineet järjestelystä, jossa Enersensellä on tiettyjen edellytysten täyttyessä ensisijaisen kumppanin asema P2X Solutionsin Harjavaltaan rakennettavan Suomen ensimmäisen vihreän vedyn tuotantolaitoksen rakennusvaiheessa sekä kunnossapidon ja operoinnin tehtävissä. Yhteistyön arvon arvioidaan olevan noin 7–8 miljoonaa euroa ja se jakautuu pääosin vuosille 2022–2024 jatkuen kunnossapidon ja operoinnin osalta. Kumppanuusjärjestely koskee myös P2X Solutionsin mahdollisia tulevia hankkeita seuraavan kolmen vuoden aikana.

– Rakennamme vihreän vedyn markkinaa Suomeen ja varmistamme, että pysymme muun Euroopan vauhdissa. P2X Solutions tulee tuottamaan vihreää vetyä ja jatkojalostaa osan siitä uusiutuviksi synteettisiksi polttoaineiksi kustannustehokkaasti. Hanke on 20 miljoonan euron pääomituksen varmistuttua edennyt ison askeleen lähemmäksi toteutumista. Lisäksi on arvokasta saada päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja Enersense omistajaksi ja yhteistyökumppaniksi, P2X Solutionsin toimitusjohtaja Herkko Plit sanoo.

Sijoituksen toteutuessa Enersense merkitsee P2X:n uusia osakkeita siten, että sen omistusosuus P2X:stä on noin 16,3–22,5 prosenttia.

Sijoitus- ja yhteistyöhankkeen toteutuksen edellytyksenä on työ- ja elinkeinoministeriön merkittävä tuki P2X:lle Harjavallan tuotantolaitoksen rakentamiseen liittyen sekä tiettyjä muita tavanomaisia ennakkoehtoja. P2X on hakemuksessaan työ- ja elinkeinoministeriölle helmikuussa 2021 arvioinut tuen tarpeeksi 25 miljoonaa euroa. Sijoituksen odotetaan toteutuvan tammikuun 2022 loppuun mennessä.

#enersense #harjavalta #p2x solutions oy #talous #vety #vihreä vety
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0