Tuulivoima
1 min luettu

Enersensen liiketoiminta laajenee yrityskaupoilla maatuulivoimaan

20/12/2021, 08:20
Enersensen liiketoiminta laajenee yrityskaupoilla maatuulivoimaan
Kuva: Pixabay
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

– Osakekaupan toteutuessa ryhdymme Megatuulen yhteistyökumppaneiden kanssa kehittämään tuulipuistoja, osallistumme itse niiden rakentamiseen ja tulevaisuudessa tavoitteenamme on myös rakennuttaa sekä jäädä omistamaan puistoja ja tuottamaan päästötöntä energiaa. Fingridin ennusteen mukaan maatuulivoiman tuotanto Suomessa tulee kasvamaan vuoden 2020 noin 2 000 megawatista yli 14 000 megawattiin vuoteen 2030 mennessä. Megatuulen ja sen yhteistyökumppaneiden hankekehityskanta vastaa noin 20 prosenttia Fingridin arvioimasta Suomen tuulivoimakapasiteetin määrästä vuonna 2030, Enersense International Oyj:n toimitusjohtaja Jussi Holopainen sanoo tiedotteessa.

Megatuulella on yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa eri puolilla Suomea käynnissä tai esiselvitysvaiheessa olevia hankkeita, joiden yhteiskapasiteetti on noin 3 000 megawattia. Megatuulen yhteistyökumppaniensa kanssa kehittämiä ja rakennettuja tai rakenteilla olevia tuulivoimahankkeita on seitsemän, ja ne koostuvat 41 tuulivoimalasta. Näiden hankkeiden investointiarvo on noin 250 miljoonaa euroa.

– Megatuulen tavoitteena on hankekehitykseen liittyvien yhteistyökumppaneidensa kanssa kehittää ja rakennuttaa 1 000 megawattia tuulivoimaa vuoteen 2025 mennessä. Osakekauppa mahdollistaa toteutuessaan Megatuulen hankekehitysosaamisen hyödyntämisen myös merituulivoimaprojekteissa Enersense Offshoren kanssa, Holopainen jatkaa.

Megatuuli on kotimainen vuonna 2010 perustettu yritys, joka työllistää yhdeksän henkilöä. Viime vuonna sen liikevaihto oli 0,5 miljoonaa euroa. Osakekaupalla ei toteutuessaan ole vaikutusta Enersensen vuoden 2021 taloudelliseen ohjeistukseen.

#enersense international #maatuulivoima #megatuuli #talous #yrityskaupat
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0