Kiinteistökaupat
1 min luettu

Entinen Suomen Pankin kiinteistö Kotkassa sai uuden omistajan

20/12/2021, 10:18
Entinen Suomen Pankin kiinteistö Kotkassa sai uuden omistajan
Entinen Suomen Pankin kiinteistö Kotkassa. Kuva: Tuomas Uusheimo Keksi
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

– Kiinteistön tilat soveltuvat hyvin kokonsa, tilaratkaisujensa ja henkilöstön työhyvinvoinnin kannalta Kymsoten tarpeisiin. Meidän tehtävänämme on etsiä kustannustehokkaita kiinteistöratkaisuja Kymsoten näkökulmasta. Samaan aikaan olemme luopumassa kiinteistöistä, jotka eivät ole enää tarkoituksenmukaisia, Kymsote-Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Gerlander sanoo.

Myyty toimistokiinteistö sijaitsee keskeisellä paikalla Kotkan keskustassa. Rakennuksen alkuperäisosa on valmistunut vuosina 1909-1910 ja laajennusosa vuonna 1979. Kiinteistöllä sijaitseva rakennuksen alkuperäisosa on merkitty suojeltavaksi rakennukseksi tai sen osaksi (kaavamerkintä sr) ja laajennusosa on merkitty merkittäväksi rakennukseksi tai sen osaksi (kaavamerkintä r).

Rakennus on rakennettu alun perin Suomen pankin Kotkan haarakonttoriksi ja siinä toimi myöhemmin Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämiskeskus sekä Kymenlaakson käräjäoikeus.

Kiinteistön ostanut Kymsote-Kiinteistöt Oy on Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsoten sataprosenttisesti omistama tytäryhtiö, jonka tehtävänä on vastata kaikkien Kymsoten käytössä olevien kiinteistöjen vuokraamisesta, isännöinnistä ja tarvittavista palveluista.

#kotka #kymsote-kiinteistöt oy #senaatti-kiinteistöt #talous
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0