Infrastruktuuri Rautatiet
1 min luettu

Espoon kaupunkirata etenee tänä vuonna valmisteleviin töihin

3/01/2022, 08:38
Espoon kaupunkirata etenee tänä vuonna valmisteleviin töihin
Espoon kaupunkirata -hankkeella parannetaan myös Helsinki-Turku-välin ratakapasiteettia. Kuvituskuva. Kuva: Pixabay
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Espoon kaupunkirata – hankkeen suunnittelu on tänä vuonna edennyt muun muassa yhteistyösopimusten solmimisella suunnittelukumppaneiden kanssa. Hankkeen rakentamissuunnittelussa on mukana yhteensä neljä suunnittelukonsulttia, joista jokaisella on oma vastuualueensa: Ramboll Finlandin ja AFRY Finlandin muodostama Radalla-työyhteenliittymä vastaa Leppävaara–Tuomarila-välin rakentamissuunnitelman laatimisesta, Proxion Plan Tuomarila–Kauklahti-välin suunnittelusta, GRK Rail sähkörata- ja vahvavirtajärjestelmien suunnittelusta ja Sweco turvalaitejärjestelmien suunnittelusta.

Lisäksi hankkeessa on kerätty joukko tarvittavia lähtötietoja.

– Espoon kaupunkiradan pohjatutkimuksissa poikkeuksellista on laaja tutkittavien kairauspisteiden määrä, lähes 1 000 näytettä. Saimme mittauksista erinomaista aineistoa rakentamissuunnittelun tueksi, hankkeen projektipäällikkö Tommi Rosenvall Väylävirastosta kertoo.

Tänä vuonna rakentamissuunnittelua jatketaan edelleen ja valmistelevat työt pyritään aloittamaan kesällä. Itse rakentaminen on tarkoitus saada alulle vuoden 2023 kesällä.

#afry finland #espoo #grk rail #kaupunkirata #proxion plan #ramboll finland #väylävirasto
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0