Rakentaminen Arkkitehtuuri
2 minuutteja luettu

Espoon uusi oikeustalo valmistui Otaniemeen – energiatehokkaat tilat otetaan käyttöön kesän aikana

15/07/2022, 06:30
Espoon uusi oikeustalo valmistui Otaniemeen – energiatehokkaat tilat otetaan käyttöön kesän aikana
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Osana energiatehokkuutta suunnittelussa ja rakentamisessa on panostettu ympäristövastuuseen ja ekologiseen kestävyyteen. Oikeustalossa on huomioitu uusiutuvan energian tuotanto ja vähähiilisen energian käyttö. Oikeustalo on hiilineutraali lämmityksen, jäähdytyksen ja sähkön osalta.

Oikeustalon energiankulutusta seurataan kattavan rakennusautomaatioon liitetyn energianmittausjärjestelmän avulla, jolloin kiinteistön energiatehokkuutta voidaan optimoida rakennuksen käyttöönoton jälkeen. Hankkeeseen on haettu BREEAM New Construction 2016 mukaista ympäristösertifikaattia tasolle Very Good.

”Meille on SRV:llä tärkeää, että valitsemme yhdessä kumppaniemme kanssa kestäviä ratkaisuja. Kestävät ja elinkaariviisaat rakennukset suunnitellaan niin, että ne eivät hukkaa energiaa ja energia tuotetaan puhtaalla, uusiutuvalla energialla tai päästöttömästi. Kestävissä ja elinkaariviisaissa kohteissa on mahdollista toteuttaa myös käytönaikainen energiaoptimointi, jonka avulla sekä ylläpidetään käyttäjille miellyttäviä olosuhteita että minimoidaan energiankulutuksen ympäristövaikutuksia”, kertoo SRV:n toimitilarakentamisesta vastaava johtaja Jouni Forsman tiedotteessa.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden, Ulosottolaitoksen ja Syyttäjälaitoksen toimipisteiden käyttöön

Valtion toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt järjesti Espoon uuden oikeustalon tiloista tilakilpailutuksen julkisena hankintana 2019 syksyllä. Kilpailun voitti eQ yhteiskuntakiinteistöt, joka rakennutti uudisrakennuksen ja omistaa kiinteistön. Senaatti-kiinteistöt on sisäänvuokrannut tilat ja vuokrannut ne edelleen oikeushallinnon toimijoille.

Uudisrakennuksen toimitilat tulevat Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden, Ulosottolaitoksen ja Syyttäjälaitoksen toimipisteiden käyttöön. Rakennuksessa on noin 200 toimistotyöpisteen lisäksi asiakaspalvelu- ja istuntosalitilat. Espoon uusi oikeustalo otetaan käyttöön vaiheittain heinä-elokuun 2022 aikana.

#senaatti-kiinteistöt #srv
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0