Kaukolämpö
1 min luettu

Espooseen kaavaillaan uutta datakeskusta - rakennuttaja puuttuu vielä

22/09/2021, 13:50
Espooseen kaavaillaan uutta datakeskusta - rakennuttaja puuttuu vielä
Suunnitteilla oleva datakeskus sijoittuisi Högnäsin Hepokorpeen Kehä III:n ja Bodominjärven väliselle pelto- ja metsäalueelle. Havainnekuva: Ramboll
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Espooseen suunnitellaan datakeskusta, joka sijoittuisi Högnäsin Hepokorpeen Kehä III:n ja Bodominjärven väliselle pelto- ja metsäalueelle. Datakeskus tukee Espoon tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä, sillä sen hiilidioksidivapaata hukkalämpöä hyödynnettäisiin lämmöntuotannossa. Datakeskuksen ylijäämälämpö johdettaisiin kaukolämpöverkkoon korvaamaan kivihiileen perustuvaa lämmöntuotantoa. Espoon kaupungin tiedotteen mukaan yhden suuren datakeskuksen hukkalämpöjen kierrätys voisi vähentää hiilidioksidipäästöjä noin 400 000 tonnia vuodessa.

Hepokorven alue on jo ennestään kaavoitettu teollisuusalueeksi ja se sijaitsee kaukolämpöverkon läheisyydessä. Fingrid rakentaa Hepokorpeen uuden kantaverkon sähköaseman, joka palvelee datakeskuksen lisäksi myös koko Espoota.

Datakeskuksen arvioidaan luovan noin 200-300 pysyvää ja rakentamisajaksi jopa noin 2 000 työpaikkaa.

Hepokorvenkallion asemakaavaa käsitellään Espoon kaupunkisuunnittelulautakunnassa 30. syyskuuta ja lautakunta tekee esityksensä asiasta kaupunginhallitukselle. Lopullisen päätöksen kaavasta tekee valtuusto.

#datakeskus #espoo #fortum #hepokorpi #hukkalämpö #lämmöntuotanto
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0