Palkinto
1 min luettu

Finavian terminaalilaajennus voitti globaalin tietomallintamiskilpailun

6/10/2022, 04:55
Finavian terminaalilaajennus voitti globaalin tietomallintamiskilpailun
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Finavia ja sen allianssikumppanit ovat saaneet arvostetun kansanvälisen palkinnon maailman parhaasta tietomallinnuksesta. Tunnustus myönnettiin Helsinki-Vantaan terminaalilaajennuksen tietomallinnukselle, joka käsittää lentoaseman uudet lähtö- ja tuloaulat sekä upean sisäänkäynnin.

‒Tämä on hieno tunnustus sekä Finavialle että kehitysohjelman allianssiin kuuluville yrityksille ja kaikille asiantuntijoillemme, sanoo Finavian johtaja ja Helsinki-Vantaan kehitysohjelman kokonaisjohtamisesta vastannut Henri Hansson.

Hanssonin mukaan moderni teknologia ja huippuluokan tietomallinnus ovat mahdollistaneet järjestelmällisen ja suunnitelmallisen etenemisen laajassa ja haasteellisessa projektissa.

‒Kun olemme pystyneet mallintamaan jokaisen vaiheen ja yksityiskohdan tietokoneella, kaikilla osapuolilla on yhteinen käsitys tavoitteista ja lopputuloksesta. Kaikilla on samat tiedot, minkä ansiosta työskentely on tehokasta, eikä isoja yllätyksiä pääse syntymään.

Helsinki-Vantaan terminaalilaajennus voitti viime vuonna Teklan Suomen ja Baltian aluekilpailun. Terminaalilaajennuksen voittama maailmanlaajuinen Tekla BIM Awards järjestetään joka toinen vuosi, ja siihen osallistuvat aluekilpailun voittaneet projektit.

Terminaali 2:n allianssiin kuuluvat Finavia, SRV, Arkkitehtitoimisto ALA, Arkkitehtitoimisto HKP ja Ramboll Finland.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0