Energia
1 min luettu

Fingrid uudistaa Seinäjoen sähkölaitoksen

30/08/2021, 12:15
Fingrid uudistaa Seinäjoen sähkölaitoksen
Tuulivoiman rakentaminen kasvaa Etelä-Pohjanmaalla. Kuvituskuva: Matthias Böckel, Pixabay
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Kantaverkkoyhtiö Fingrid on päättänyt lisätä Seinäjoelle toisen päämuuntajan parantaakseen tuulivoiman tuotannon liittymismahdollisuuksia. Tuulivoiman rakentaminen kasvaa merkittävästi Etelä-Pohjanmaalla, ja esimerkiksi Seinäjoen ympäristöön on suunniteltu rakennettavan tuulivoimaa useita satoja megawatteja.

Seinäjoen vanha 110 kilovoltin kytkinlaitos on valmistui 1980-luvulla. Fingrid rakentaa Seinäjoelle uuden kaasueristeisen kytkinlaitoksen ja nykyinen käyttöikänsä päässä oleva avokytkinlaitos puretaan.

Seinäjoen sähköaseman uudistaminen on Fingridille iso investointi, jonka kokonaiskustannukset ovat kaiken kaikkiaan noin 24 miljoonaa euroa. Seinäjoen sähköasemalla uusimistyöt käynnistyvät keväällä 2022 ja uusi asema on valmis vuonna 2024.

Sähköasemien rakentaminen on tällä hetkellä vilkasta, sillä vanhoja sähköasemia on uusittava eri puolilla Suomea. Tuulivoiman kasvanut tuotanto edellyttää myös kokonaan uusien sähköasemien rakentamista. Fingrid mahdollistaa investoinneillaan tuulivoiman rakentamisen ja on näin osaltaan edistämässä Suomen hiilineutraaliustavoitetta vuoteen 2035 mennessä.

#etelä-pohjanmaa #fingrid #sähkö #sähkölaitos #senäjoki #tuulivoima
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0