Rakentaminen Kulttuuri
1 min luettu

Finlandia-talon marmorit myydään netillä

30/03/2022, 11:36
Finlandia-talon marmorit myydään netillä
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Finlandia-talon remontissa vaihdetaan taas kerran julkisivumateriaali eli marmorilevyt. Finlandia-talossa on marmoria yhteensä 7 000 neliötä. Erikokoisia laattoja on 11 000 kappaletta. Ne marmorinlaatat jotka saadan ehjinä irti ja alas, noin 10 prosenttia, tullaan myömään netillä.

Irroitustyö alkaa huhtikuun lopulla talon korkeimmasta osasta, josta se etenee vaiheittain muualle.Purkutöistä vastaa Skanska Talonrakennus.

Seiniin ei enää valittu arkkitehti Alvar Aallon alkuperäisen suunnitelman mukaan Carraran marmoria, koska se ei kestä Suomen sääoloja, vaan hieman paremmin kestävä Etelä-Tirolin alueen Lasan marmori.

Helsingin kaupunki aikoo myydä osan marmorilaatoista ja -paloista huutokaupalla. Sen järjestää kaupungin rakentamispalvelu Stara netissä alkukesästä. Kaupungin tavoitteena on kierrättää kaikki palat parhaalla soveltuvalla tavalla.

Remontin pitäisi valmistua syksyllä 2024. Helsingin kaupungin omistaman Finlandia-talon remonttiin on varattu 119 miljoonaa euroa. Koko summa ei mene seinien uusimiseen, vaan esimerkiksi sisäpuolen talotekniikka uusitaan kokonaan.

Asiasta uutisoi Yle ja Rakennuslehti.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0