Rakentaminen Arkkitehtuuri
2 minuutteja luettu

Fira rakentaa kaksi uutta asuintaloa Postipuistoon

12/09/2022, 06:58
Fira rakentaa kaksi uutta asuintaloa Postipuistoon
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Fira on aloittanut kahden uuden asuintalon asuntojen myynnin ja rakennustyöt uudella Postipuiston asuinalueella Helsingin Pasilassa. Postipuiston Hehku -kokonaisuuteen kuuluu kaksi taloyhtiötä: As Oy Helsingin Eloisa ja As Oy Helsingin Idylli. Niiden myötä Postipuistoon nousee 85 uutta kotia tammikuuhun 2024 mennessä.

Helsingin Eloisan rakennustyöt käynnistettiin kesällä ja Helsingin Idyllin rakentaminen aloitetaan lähikuukausina. Helsingin Eloisaan rakentuu 59 asuntoa kuuteen kerrokseen. Asuntojakauma on monipuolinen; huoneistojen koot vaihtelevat 26 neliömetristä 113,5 neliömetriin. Helsingin Idyllissä on 26 asuntoa viidessä kerroksessa huoneistokoon vaihdellessa 32,5 ja 81,5 neliömetrin välillä. Yhtiöille tulee asukaskäyttöön yhteinen kerhotila, jossa onnistuvat niin etätyöt kuin kokoontumisetkin. Molemmille taloyhtiölle on varattu erikseen myytäviä autopaikkoja viereisestä pysäköintitalosta.

Yhtiöt rakentuvat samaan Postipuiston keskuskortteliin, johon on jo ennestään valmistunut kolme Firan rakentamaa taloyhtiötä. Helsingin Idylli ja Helsingin Eloisan täydentävät keskuskorttelin ensimmäisen vaiheen lopulliseen muotoonsa ja ne muodostavat ison ja viihtyisän sisäpihakokonaisuuden yhdessä naapuriyhtiöiden kanssa. Korttelin metsäisen sisäpihan inspiraatio on saatu läheisen Keskuspuiston havupuista ja avokallioista.

Yhteisötalo
Postipuisto on Pohjois-Pasilaan rakentuva moderni asuinalue, joka tarjoaa hyvät liikenneyhteydet, kattavat palvelut ja viihtyisän asuinympäristön aivan Keskuspuiston kupeessa. Alueen läpi kulkeva kävelykatu luo mukavat puitteet urbaaniin yhdessäoloon ja ajanviettoon. Postipuiston tunnuspiirteitä ovat vehreät korttelipihat ja kylämäinen tunnelma. Rajautuminen keskuspuistoon mahdollistaa luonnosta nauttimisen joka päivä.

Fira rakentaa myös parhaillaan alueen kaikkien asukkaiden yhteiskäyttöön tulevaa yhteisötaloa, Postivarikkoa.

#fira #pohjois-pasila #postipuisto
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0