Rakentaminen Konttorit
1 min luettu

Fredriksbergin korttelikokonaisuus on nyt kokonaan valmis

21/09/2022, 14:27
Fredriksbergin korttelikokonaisuus on nyt kokonaan valmis
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Konepajan alueelle, Helsingin Vallilassa, on valmistunut viimeinen Fredriksberg-toimitilakokonaisuuden rakennus. Neljä valmista rakennusta muodostavat nyt korttelikokonaisuuden.

Alun perin oli vain hiekkakenttä, jota käytettiin epävirallisena parkkipaikkana. Nyt tilalla onkantakaupunkikortteli, jonka ilmeeseen on otettu inspiraatiota Konepajan alueen punatiilisestä hengestä.
– Kuten suunnittelimmekin, Fredriksbergistä tuli avoin ja osallistava paikka, jossa kukoistavat niin yritykset kuin ihmisetkin. Teimme rakennuksista joustavia ja kutsuvia. Näihin seikkoihin kiinnitimme erityistä huomiota jo kehitystyön alussa, jolloin haastattelimme alueen ihmisiä ja järjestimme työpajoja työmme tueksi.
–Palveluiden ansiosta Fredriksberg ei olekaan pelkkä suuri toimistorakennus, vaan kohtaamispaikka
Helsingin asukkaille, NCC:n toimialajohtaja Yirui Jiang kertoo.

Liittyy arvokkaaseen teollisuusympäristöön

– Nyt valmistunut Fredriksbergin korttelikokonaisuus toteuttaa hienosti alueen suunnittelulle asetettuja tavoitteita ja liittyy toimivalla tavalla Pasilan konepajan yli 100-vuotiaaseen, arvokkaaseen teollisuusympäristöön. Tuhannet ihmiset ovat aikanaan saaneet elantonsa alueelta ja nyt modernit toimitilat tarjoavat uusia työpaikkoja ja tuovatalueelle eloa, Helsingin kaupungin projektinjohtaja Päivi Ahlroos sanoo.
Iloiseen korttelijuhlaan kokoontui runsaasti hankkeessa mukana olleita osapuolia jay hteistyökumppaneita sekä tietysti Fredriksbergin toimitilojen vuokralaisia, kuten MTV, joka muuttaa uusimpaan rakennukseen vuoden lopulla.

Energiatehokkaita ja pienet hiilijalanjäljet

Fredriksberg on suunniteltu tarkoin niin, että hiilijalanjälki on mahdollisimman pieni rakentaminen ja kiinteistön käyttö huomioiden. Uudet rakennukset ovat energiatehokkaita ja ne ovat kaukolämpö- ja kaukokylmäverkossa. Lisäenergiaa tuotetaan aurinkopaneeleilla.

#fredriksberg #ncc #valilla
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0