Energia
1 min luettu

Gasum ja Loiste energiamarkkinapalveluiden yhteistyösopimukseen

27/05/2022, 06:52
Gasum ja Loiste energiamarkkinapalveluiden yhteistyösopimukseen
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Gasumin ja Loisteen kumppanuussopimus kattaa energianhallinnan palvelut laajasti, kuten sähkön tuotannon myynnin, sähkömarkkinoiden salkunhallinta- ja meklarointipalvelut, sisältäen markkina-analyysit ja -ennusteet sekä tasehallinnan ja 24/7-valvomopalvelut. Lisäksi Gasum vastaa Loisteen CHP-voimalaitoksen sekä vesivoimalaitosten tuotannon jatkuvasta suunnittelusta ja optimoinnista. Palveluiden tuotanto hoidetaan käyttäen Gasumin omia järjestelmiä ja tuotantolaitoksia ohjataan automaattisesti Gasumin tekemien suunnitelmien mukaan.

“Gasumilla on sähkömarkkinoilla toimimisesta pitkä kokemus, jota pääsemme nyt myös hyödyntämään. Oli hienoa löytää luotettava kumppani, joka pystyy tarjoamaan kattavat energiamarkkinapalvelut Loisteelle. Gasum suunnittelee tuotantomme optimaalisesti, vie sen markkinoille ja etsii tuotannollemme parhaan markkinapaikan, oli se SPOT-, ELBAS-, säätösähkö- tai reservimarkkinat sekä finanssipuolella sisältäen sähkön hintasuojaukset, päästökauppa ja alkuperäoikeudet. Gasumilla on hyvä osaaminen, jonka turvin voimme tehdä luottavaisesti kauppaa,” kertoo Timo Haarala, tuotannon suunnittelupäällikkö, Loiste Energia. tiedotteessa.

”On hienoa aloittaa tiivis yhteistyö Loiste Energian kanssa. Kumppanuus on erinomainen esimerkki kokonaisvaltaisista energiamarkkinapalveluistamme. Gasumin palvelut takaavat asiakkaillemme parhaan mahdollisen riskienhallintamallin. Autamme Loistetta hoitamaan päivittäisen sähkökaupan prosessia sekä ennakoimaan ja hallitsemaan riskejään kattavasti myös energiamarkkinatilanteiden muuttuessa,” kertoo Tommy Mattila, johtaja, teollisuus ja liikenne, Gasumilta.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0