Energia
1 min luettu

Gasum myy Norjassa sijaitsevan LNG-tuotantolaitoksensa

2/11/2021, 13:40
Gasum myy Norjassa sijaitsevan LNG-tuotantolaitoksensa
Nesteytetyn maakaasun (LNG) tuotantolaitos Risavikassa Norjassa, Solan kunnassa. Laitoksen tuotantokapasiteetti on 300 000 tonnia LNG:tä vuodessa. Kuva: Gasum
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Gasum ja North Sea Midstream Partners ovat allekirjoittaneet 1. marraskuuta sopimuksen, jolla Gasum myy Norjassa sijaitsevan kaasun nesteytyslaitoksen NSMP:lle. Meriliikenteen asiakkaita palvelevat erilliset bunkrauspalvelut eivät kuulu tämän sopimuksen piiriin.

– Gasum on tullut siihen johtopäätökseen, että tämänkaltaisen LNG:n nesteytyslaitoksen omistaminen ei enää kuulu yhtiön strategian ytimeen. Laitoksen tuotantoa koskeva pitkäaikainen hankintasopimus varmistaa kuitenkin jatkossakin LNG:n ja LBG:n toimitukset Risavikan laitokselta asiakkaillemme. Tämä kauppa auttaa meitä optimoimaan pääoman käyttöä tavalla, joka vauhdittaa kasvustrategiamme toteuttamista sekä pohjoismaisten kaasumarkkinoiden laajentamista, Gasumin väliaikainen toimitusjohtaja Kai Laitinen sanoo.

North Sea Midstream Partners on yksityisessä omistuksessa oleva yhtiö, jolla on kaasualan midstream-liiketoimintaan eli tuotantoketjun keskivaiheeseen kuuluvaa suuren mittakaavan infraomaisuutta Pohjanmeren alueella.

– Tämä kauppa on yhtiöllemme strateginen askel. Risavikan nesteytyslaitos on meille erinomainen hankinta, joka laajentaa maantieteellistä toiminta-aluettamme sekä monipuolistaa tarjoomaamme ja tukee kasvumahdollisuuksiamme, NSMP-yhtiön toimitusjohtaja Andy Heppel sanoo.

#gasum #norja #north sea midstream partners #risavika #talous #yrityskaupat
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0