Tiet
1 min luettu

GRK Infralle kaksi uutta hanketta Pohjois-Ruotsista

20/01/2022, 12:48
GRK Infralle kaksi uutta hanketta Pohjois-Ruotsista
Kuva: GRK
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Uusissa projekteissa GRK kunnostaa Pohjois-Ruotsissa sijaitsevaa 867-tietä Talisten ja Vuostokankaan välillä ja rakentaa raskaan liikenteen tarkastuspisteen E4-tielle Sävariin Uumajan läheisyyteen.

– Voitetut projektit sopivat erittäin hyvin meille, sillä ydinosaamiseemme kuuluvat monipuolisten infrarakennushankkeiden toteutus ja projektinjohto. Nämä urakat ovat hyvä osoitus GRK:n kasvustrategiasta. Tavoittelemme seuraavien vuosien aikana merkittävää liikevaihdon kasvua erityisesti Ruotsin markkinoillaGRK Infra AB:n toimitusjohtaja Mika Mäenpää kertoo.

Talisten ja Vuostokankaan välinen 39 kilometrin pituinen tiehanke käynnistyy vuoden 2022 alussa ja urakan on määrä valmistua kokonaisuudessaan syksyyn 2024 mennessä. Tien 867 urakkaan kuuluvalla tieosuudella on laajoja kantavuusvaurioita ja pinnoite on huonossa kunnossa. Liikenteen sujuvuutta on tarvetta parantaa.

– Tien kunnostaminen työllistää parin vuoden aikana noin 50 henkilöä, Mäenpää kuvailee urakan mittasuhteita.

Raskaan liikenteen tarkistuspisteen rakennustyöt aloitetaan alkukevään aikana ja projektin on määrä valmistua tämän vuoden lokakuussa. Sävarin tarkastuspisteelle GRK rakentaa toimistorakennuksen lisäksi tarkastuskäyttöön tarkoitettuja rakennuksia, joissa pystytään testaamaan kuorma- ja linja-autojen jarrujärjestelmiä sekä tarkistamaan ajoneuvojen mitoitusta ja painoa. Sopimukseen sisältyy myös sähköisesti toimivien vaihtuvien rajoitusmerkkien ja valvontakameroiden asennus sekä käyttöönotto.

#grk #grk infra ab #raskas liikenne #ruotsi #tarkastuspiste #trafikverket
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0