Asunto-osakeyhtiöt
2 minuutteja luettu

Hallitus: Lisärahoitusta sähköautojen latausinfralle ja energiaremonteille

4/11/2021, 14:59
Hallitus: Lisärahoitusta sähköautojen latausinfralle ja energiaremonteille
Sekä sähköautojen latauspisteiden asentaminen että asunto-osakeyhtiöiden energiatehokkuusremontointi ovat olleet niin suosittuja, että valtion tukirahat ovat loppuneet kesken. Kuva: Pixabay
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Hallitus esittää tänään julkaisemassaan lisätalousarvioesityksessä lisärahoitusta tukiin, joiden avulla taloyhtiöt voivat rakentaa latauspisteitä sähköautoille ja asunto-osakeyhtiöt toteuttaa remontteja paremman energiatehokkuuden saavuttamiseksi.

Sähköautojen latausinfraverkoston rakentamisavustukseen asuinrakennuksille hallitus ehdottaa 2 miljoonan euron lisäystä. Kiinteistöliitto vetosi lokakuussa ympäristö- ja ilmastoministeriin, jotta latauspisteiden tukirahoja taloyhtiöille lisättäisiin 3,5 miljoonalla eurolla. Tukirahoja oli haettu niin runsaasti, että ne olivat loppumassa kesken. Kiinteistöliitto perusteli 3,5 miljoonan euron summaa asumisen ja rahoituksen kehittämiskeskus ARAN arviolla, jonka mukaan loppuvuoden aikana tukirahoja tarvittaisiin vielä 3,0 – 3,5 miljoonaa euroa, jotta kaikille tämän vuoden aikana tukihakemuksensa jättäville voitaisiin myöntää tukea nyt voimassa olevien avustusehtojen mukaisesti. Nyt siis tukea on todennäköisesti tulossa lisää, joskin runsaat miljoona euroa vähemmän kuin Kiinteistöliiton vetoomuksessa toivottiin.

Sähköautojen latausinfran tukirahojen lisäämisen lisäksi hallitus on ehdottanut nyt 10 miljoonan euron lisäystä energia-avustukseen, jonka avulla asunto-osakeyhtiöt voivat edistää energiatehokkuutta. Lisärahat otettaisiin Valtion asuntorahastosta. Määrärahaa energia-avustuksille oli budjetoitu tälle vuodelle alun perin 40 miljoonaa euroa, mutta ARA tiedotti jo elokuussa, että avustuksen suosion takia rahat loppuivat kesken. Elokuusta alkaen uudet saapuneet hakemukset on jätetty odottamaan mahdollista lisämäärärahaa tai seuraavan vuoden määrärahaa. Ylen mukaan lisärahoituksen tarve ensi vuoden loppuun asti olisi kuitenkin ollut 20-26 miljoonaa euroa nyt esitetyn 10 miljoonan sijaan.

#ara #energia-avustus #hallitus #latausinfra #latauspiste #lisätalousarvioesitys #sähköautot #tuki #tukirahat
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0