Rakentaminen Hoitoala
1 min luettu

Halvin tarjous voitti kilvan Kuopion Psykiatriatalon urakasta

17/01/2022, 14:51
Halvin tarjous voitti kilvan Kuopion Psykiatriatalon urakasta
Kuopion yliopistollinen sairaala. Kuva: KYS Uusi Sydän 2025 -allianssi
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Kuopiossa aletaan rakentaa uutta Psykiatriataloa KYSin kampusalueelle pääsairaalan läheisyyteen. Uudisrakennuksen rakentaminen käynnistyy helmikuussa tontin raivauksella, ja varsinainen rakentaminen aloitetaan maaliskuussa louhinta- ja maanrakennustöillä. Hankkeessa rakennettava Psykiatriatalo on 16 000 bruttoneliömetrin laajuinen uudisrakennus, jonka lisäksi rakennetaan myös yhdystunneli Psykiatriatalon ja Kaarisairaalan välille.

Uudisrakennukseen tulee kahdeksan kerrosta, joihin sijoitetaan aikuis- ja nuorisopsykiatrian poliklinikka- ja vuodeosastotiloja. Lisäksi rakennukseen sijoittuvat sairaalakoulu ja Kuopion kaupungin lastensuojelun vaativan tuen ja arvioinnin yksikkö. Rakennuksen on määrä valmistua vuoden 2024 keväällä.

KYSin psykiatriatalon pääurakoitsijaksi on valittu useita sairaalarakennuksia Itä-Suomessa rakentanut Rakennustoimisto K. Tervo Oy. Rakennustoimisto K. Tervon lisäksi tarjouksen hankkeesta jättivät myös Eero Reijonen Oy, Lapti Oy ja YIT Oy. Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri kertoo tiedotteessaan, että tarjousten vertailuperusteena oli halvin tarjoushinta. Yritys on toiminut pääurakoitsijana muun muassa Siun Soten sairaalarakennuksen rakentamisessa, peruskorjauksessa ja laajennuksessa vuosina 2017-2019 ja 2020-2022 sekä Savonlinnan pääterveysaseman rakentamisessa vuosina 2020-2022.

KYSin kiinteistöhallinto teki päätökset myös talotekniikan urakoitsijoista. Putki-, ilmanvaihto- ja sähköurakkaan valituksi tuli Are Oy ja rakennusautomaatiourakkaan Fidelix Oy.

Sairaanhoitopiirin hallituksen päätös psykiatriatalon pääurakoitsijavalinnasta ja kiinteistöjohtajan päätökset talotekniikan urakoitsijavalinnoista astuvat voimaan valitusajan päätyttyä helmikuussa.

#kuopio #kuopion yliopistollinen sairaala #kys #pohjois-savo #psykiatriatalo #rakennustoimisto k. tervo oy
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0