Energia
1 min luettu

Haminan Energia myy osan liiketoiminnastaan

24/01/2022, 09:13
Haminan Energia myy osan liiketoiminnastaan
Kuva: Constantin Wenning, Unsplash
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Haminan Energia keskittyy jatkossa entistä voimakkaammin energialiiketoimintaan ja siihen liittyviin palveluihin.

– Haminan Energian on tärkeää keskittyä ydinliiketoimintoihin, kaikessa ei voida olla mukana. Tietoliikennepalvelut eivät ole energiayhtiön perusliiketoimintaa, ja nyt on oikea aika luopua siitä, varsinkin kun liiketoimintakauppa vauhdittaa valokuituverkon ja edistyksellisten palveluiden tarjoamista yhä useamman haminalaisen ulottuville, sanoo Haminan Energian hallituksen puheenjohtaja Harri Kerkelä.

– Haminan Energian valokuituverkkoa on rakennettu Haminaan järkevästi ja kattavasti sähköverkon yhteyteen. Viime vuosina kuituverkon merkitys ja arvo uuden sukupolven tietoliikennepalveluiden mahdollistajana on kasvanut merkittävästi, ja myös kiinnostus Haminan verkkoa kohtaan on virinnyt. Täyskuitu on sitoutunut edelleen kehittämään valokuitupalveluja Haminan alueella. Nyt oli oikea hetki luopua valokuituverkkoliiketoiminnasta, ja se siirtyy alan ammattilaisen, Täyskuidun osaaviin käsiin, sanoo Haminan Energian toimitusjohtaja Markku Tommiska.

Täyskuitu on valokuituyhtiö, jonka omistavat pääosin suomalainen teleoperaattori Cinia ja Hollannissa pääpaikkaansa pitävä kansainvälinen infrastruktuurisijoittaja DIF Capital Partners.

– Olemme erittäin tyytyväisiä kaupan toteutumisesta. Näemme alueen kehittämisessä runsaasti mahdollisuuksia ja meillä on loistavat mahdollisuudet verkon jatkokehittämiseen, Täyskuidun toimitusjohtaja Tommi Linna sanoo.

 

#hamina #haminan energia #liiketoiminta #liiketoimintakaupat #talous #täyskuitu #valokuitu #valokuituverkko
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0