Energia
1 min luettu

Hartwall ja Lahti Energia rakentavat biokaasulaitoksen

12/08/2021, 09:53
Hartwall ja Lahti Energia rakentavat biokaasulaitoksen
Kuva: Oy Hartwall Ab
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Hartwall ja Lahti Energia ovat solmineet esisopimuksen biokaasulaitoksen rakentamisesta. Rakennustöiden on määrä käynnistyä loppuvuodesta ja laitos on suunnitelmissa ottaa käyttöön vuoden 2023 alussa.

Biokaasulaitoksella arvioidaan tuotettavan 12 gigawattituntia vuodessa. Määrä vastaa melkein 650 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta. Tällä katetaan suurin osa koko Hartwallin kaasuntarpeesta, joka on noin 70 % Hartwallin vuotuisesta lämpöenergian käytöstä.

– Olemme tehneet Hartwallin kanssa tiivistä yhteystyötä vuosien ajan, ja tämä on suurin yhteinen projektimme koskaan. Omassa lämmön- ja sähköntuotannossamme olemme jo siirtyneet lähes 100 prosenttisesti uusiutuviin tai kiertotalouteen perustuviin energialähteisiin, kertoo Lahti Energian toimitusjohtaja Jouni Haikarainen.

Hartwallin kanssa yhdessu00e4 suunniteltu biokaasulaitos on loistoesimerkki tulevaisuuden energiantuotannosta u2013 se on maailman mittakaavassakin poikkeuksellisen edistynyt

Lahti Energian toimitusjohtaja Jouni Haikarainen

– Hartwall on sitoutunut hiilineutraaliin tuotantoon vuoden 2023 aikana ja biokaasulaitos mahdollistaa kunnianhimoisen tavoitteen saavuttamisen”, kertoo Hartwallin tuotanto- ja toimitusketjujohtaja Tomi Korte.

#biokaasulaitos #hartwall #lahti #lahti energia
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0