Rakentaminen Arkkitehtuuri
2 minuutteja luettu

Heikkinen Yhtiöt urakoi lattiat Oulun sairaalaan – Toivovat saada Vuoden Lattia-palkinnnon

17/10/2022, 07:56
Heikkinen Yhtiöt urakoi lattiat Oulun sairaalaan – Toivovat saada Vuoden Lattia-palkinnnon
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Heikkinen Yhtiöt on urakoimassa Maailman älykkäintä sairaalaa Ouluun. Yhtiö on jo urakoinut Oulun yliopistollisen sairaalan uudistamisprojektiin sisältyen lähes kuuden jalkapallokentän verran lattiapinta-alaa eli 40 000 m2. Urakalla Heikkinen Yhtiöt tavoittelee Lattian- ja seinänpäällysteliitto ry:n Vuoden Lattia -palkintoa.

Urakan koon lisäksi erityistä on, että pinnoitteen upea marmoriefekti on toteutettu käsin, eikä Suomessa ole aiemmin toteutettu vastaavia pinnoituksia näin isossa mittakaavassa.
OYS2030:n projekti on ollut Heikkiselle todella iso.

–On ollut hienoa olla mukana näin mittavassa ja uniikissa projektissa. Harvoin tekemissämme lattioissa näkyy konkreettisesti kädenjälki, mutta näissä lattioissa se ihan oikeasti näkyy, kertoo työpäällikkö Anssi Kokko.
Asentaja Joni Huttu kehuu myös urakan erikoisuutta:

–OYSin projektissa on monesti pohdittu, miten arkkitehdin toivoma asia toteutetaan. Itselleni sekä materiaali että kuvioinnin toteuttaminen oli uutta. Haastavaa kuviointia kokeiltiin yhdessä sisustusarkkitehtien Heidi Kurttion ja Vilja-Maria Wiherkosken kanssa ja lopulta löysimme sekä kuvion mallin että toimivan työvälineen. Kaarevat kahden värin rajaukset näyttävät nyt hienoilta, mutta niiden toteuttaminen oli tarkkuutta vaativaa.

Paras valinta sairaalan lattiamateriaaliksi


Vilja-Maria Wiherkoski Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy:stä vastaa koko sairaalaprojektin sisustuksen yhtenäisestä ilmeestä ja Heidi Kurttio Lukkaroinen Arkkitehdit Oy:stä matto- ja massalattioiden hankintapaketin suunnittelusta.


Sika Comfortfloor on joustavana pinnoitteena askeleen alla miellyttävä. Tyypillisesti sairaalan henkilökunta kävelee jopa useita kilometrejä päivässä, joten työmukavuutta kasvattaa jalan alla miellyttävä ja turvallinen materiaali, korostaa Heidi Kurttio.
Hänen mukaansa tärkeimmiksi asioiksi lattiavalinnassa nousevat helppo puhdistettavuus, kulutuksen kesto sekä vähäinen huollon tarve. Materiaalin täytyy olla myös turvallinen ja miellyttävä kävellä.
-Tuotteen tekniset ominaisuudet, askeläänen eristävyys ja ekologiset näkökulmat olivat syitä miksi Sika Comfortfloor oli helppo valinta Oulun yliopistollisen sairaalan lattiamateriaaliksi, summaa Vilja-Maria Wiherkoski.

Isossa urakassa useita toteuttajia

OYS2030 sisältää useita rakennuksia. Heikkinen Yhtiöt on parhaillaan
toteuttamassa A-, B- ja E-rakennuksia. Projekti on niin suuri, että eri rakennuksille on ollut järkevää valita eri päätoteuttajia. NCC Suomi on A-rakennuksen päätoteuttaja, Skanska toteuttaa B-rakennusta ja Hartela vastaa E-rakennuksesta.
A-rakennus tulee palvelemaan lasten ja naisten sairauksien hoitoon tarvittavina tiloina ja se on valmistumassa ensimmäisenä osana Maailman älykkäimmän sairaalan projektissa. Tilat päästään ottamaan käyttöön lokakuusta 2022 lokakuuhun 2023 kestävän tilojen varustelun jälkeen.

Tietoa Vuoden Lattia -palkinnosta

Lattian- ja seinänpäällysteliitto ry:n Vuoden Lattia -palkinto myönnetään teknisesti oivaltavasta ratkaisusta tai arkkitehtonisista, materiaalin ominaisuuksia tai materiaalikokonaisuutta edukseen tuovista ansioista. Vuoden Lattia voi olla myös saneerauskohteen pinnan kunnostus. Palkinto myönnetään rakennuksen omistajalle, arkkitehdille ja lattiaurakoitsijalle. Voittaja päätetään Lattian- ja seinänpäällysteliiton syyskokouksessa 10.11.2022

#hartela #ncc suomi #oulun sairaala #sika comfortfloor #skanska
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0