Rakentaminen Arkkitehtuuri
1 min luettu

Helsingin Huopalahdenportin ensimmäisen toteutusalueen tarjouskilpailu viipyy

31/03/2022, 05:53
Helsingin Huopalahdenportin ensimmäisen toteutusalueen tarjouskilpailu viipyy
Kuva: Senaatti-kiinteistöt
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Tonttien kilpailutuksen osalta aikataulua arvioidaan ja tullaan tarkentamaan syksyllä 2022.

Suunniteltu uusi asuinalue sijoittuu Mannerheimintien ja Vihdintien kulmaukseen, alueen itäpuolelle jää Vanha Ruskeasuo ja länsipuolelle Pikku Huopalahti. Senaatti-kiinteistöjen ja Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy:n omistaman alueen ensimmäisen toteutusalueen tonteista oli tarkoitus järjestään tontinluovutuskilpailu kevään 2022 aikana.

Kantakaupunkimaiselle asuinalueelle liike- ja palvelutiloja sekä oma päiväkoti Huopalahdenportin alueesta on tarkoitus luoda omaleimainen, kaupunkimainen asuinalue runsaalle 2000 asukkaalle. Alueen sijainti hyvien joukkoliikenneyhteyksien sekä mainioiden ulkoilureittien läheisyydessä mahdollistaa laadukkaan ja toimivan kaupunkielämän arjen. Alue tarjoaa edellytykset hyvälle kaupunkielämälle ja ihmisten kohtaamiselle: elävää, inhimillisen mittakaavan jalankulkuympäristöä tavoitellaan liikeja palvelutilojen sijoittamisella rakennusten katutason kerroksiin. Tavoitteena muun muassa on, että Mannerheimintien pohjoispään muuttuu kaupunkimaiseksi, viihtyisäksi ja jalankulkijaystävälliseksi katutilaksi.

Huopalahdenportin alue sisältää kokonaisuudessaan noin 110.000 kem² uudisrakennusoikeutta, josta asuntorakentamiseen on osoitettu noin 101.000 kem², liike- ja työtiloille noin 7.000 kem² ja päiväkotitiloille noin 1.400 kem². Alueen monipuolisen kehittymisen edistämiseksi tavoitteena on, että sääntelemättömistä vapaarahoitteisista kohteista vähintään puolet myydään omistusasumiseen.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0