Arkkitehtuuri
1 min luettu

Helsingin kaupunki on valinnut YIT:n Helsingin Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen toteuttajaksi

4/07/2022, 05:59
Helsingin kaupunki on valinnut YIT:n Helsingin Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen toteuttajaksi
YIT-lippu
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Hankkeen kehitysvaihe aloitetaan syyskuussa 2022 ja sen arvioidaan kestävän helmikuun loppuun 2023 saakka. Kehitysvaiheen lopussa tehdään päätös noin neljä vuotta kestävään toteutusvaiheeseen siirtymisestä.

Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskus toteutetaan Runeberginkadun, Fredrikinkadun, Kampinkujan ja Salomonkadun rajaamalle katu- ja torialueelle, Kampin metron nykyisen läntisen lippuhallin paikalle. Uudisrakennukseen tulee katutasoon liiketiloja sekä terveyskeskuksen vastaanottoalue. Kerroksiin 2–8 toteutetaan terveys- ja hyvinvointikeskuksen tiloja teknisine tiloineen. Kiinteistöön toteutetaan myös kaksi kellarikerrosta sekä maanalainen sisäänkäynti ja lastausalue huoltoliikennettä varten. Urakan yhteydessä Kampin metron läntinen sisäänkäynti ja lippuhalli puretaan ja sisäänkäynti uusitaan. Hankkeen läheisyydessä myös katualueita parannetaan.

Vaalea ja arkkitehtonisesti ainutlaatuinen sekä näyttävä rakennus muuttaa Kampin alueen katukuvaa. Ulkopintaan on suunniteltu käytettävän keraamista lankkua. Hankkeen avulla Helsingin eteläisten osien asukkaille tarjotaan hyvin saavutettavat, monipuoliset, nykyaikaiset ja kilpailukykyiset julkiset sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut.

Urakassa tavoitellaan RTS-ympäristöluokituksen neljää tähteä. Suunnittelussa panostetaan kiinteistön ylläpidettävyyteen, huollettavuuteen ja elinkaarikestävyyteen. Tiloista tehdään muuntojoustavat, jotta ne palvelevat myös tulevaisuuden tarpeita.

Hankkeen tilaaja on KOy Helsingin Toimitilat Oy ja toimivaltaisena edustajana Kaupunkiympäristö Tilat palvelut. Rakennuttajakonsulttina toimii Rapp Valvontakonsultit, pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa PES-Arkkitehdit Oy, rakennesuunnittelusta Ramboll Finland Oy, taloteknisestä suunnittelusta Granlund Oy ja muun muassa geo-, liikenne- ja katusuunnittelusta Sitowise Oy.

#granlund oy #pes-arkkitehdit #ramboll finland oy #rapp valvontakonsultit #sitowise oy #yit
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0