Kiinteistökaupat
2 minuutteja luettu

Helsingin Kultuuritalo on myöty 11 450 000 eurolla.

31/03/2022, 05:44
Helsingin Kultuuritalo on myöty 11 450 000 eurolla.
Kultuuritalo on myöty. Kuva: Senaatti-kiinteistöt
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Myytyyn kokonaisuuteen kuuluu Kulttuuritalo, joka tunnetaan legendaarisena ja monipuolisena konsertti- ja kongressitilana. Lisäksi kohteeseen kuuluu Kulttuuritalon toimistosiipi ja kotitalousopettajaopiston rakennus, jotka ovat pääosin toimistotilaa sekä näiden väliin rakennettuja maanalaisia arkistotiloja. Molemmat tilat on rakennushistoriallisesti suojeltu.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että löysimme Kulttuuritalolle ostajan, jolla on kyky, into ja resurssit tällaisen kulttuurihistoriallisesti arvokkaan sekä tapahtumatoiminnallisesti merkittävän kohteen omistamiseen ja kehittämiseen. Uuden omistajan myötä Kulttuuritalo on varmasti täynnä elämää ja tapahtumia myös jatkossa,” sanoo kohteen myynnistä vastannut Senaatin kiinteistökehityspäällikkö Otto Virenius.

Helsingin Kulttuurihub Oy on perustettu palvelemaan Kulttuuritalo-hanketta ja varmistamaan, että Kulttuuritalolla tuotetaan jatkossakin tapahtumia ja kohtaamisia, joilla on merkitystä.

”Kulttuurikohtaamiset luovat hyvinvointia, hyviä yhteyksiä ja yhteisöllisyyttä, ja tavoitteemme on mahdollistaa ne tässä upeassa ympäristössä toimintaa ja tiloja kehittäen ja samalla historialliset arvot säilyttäen. Tilaisuuden järjestäminen Kulttuuritalolla lisää sen houkuttavuutta. Meille Kulttuurihubilla on tärkeää saada vaikuttaa siihen, että Kulttuuritalon arvo ja ainutlaatuinen henki säilyvät ja tapahtumatarjonta on ajankohtainen ja kiinnostava”, kertoo Helsingin Kulttuurihub Oy:n toimitusjohtaja Patrik Sarajuuri.

Kulttuuritalolla on merkittävä rooli Helsingin ja pääkaupunkiseudun kulttuurihistoriassa, nykypäivässä ja tulevaisuudessa. ”Kulttuuritalolla ja siihen liittyvällä kotitalousopettajaopistolla on uskomattomia tarinoita kerrottavanaan”, sanoo Sarajuuri.

Kotitalousopettajaoppilaitoksessa nykyisin toimivan Museoviraston hän kokee olevan juuri oikea toimija tiloihin. ”Meille ihmisille arvokkaiden rakennusperintöjen suojelijana Museovirasto tekee tärkeää työtä. Kulttuurihub saa upealla tavalla yhdistää menneen ja nykyisen tarjoamalla tilat Museovirastolle ja Kulttuuritalolle. Tällä hetkellä Museoviraston sopimus on voimassa 2025 syksyyn saakka ja olemme mielellämme jatkamassa yhteistyötä”, Sarajuuri täydentää.

Kauppahinta oli 11 450 000 euroa.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0